Denunciat un pescador subaquàtic furtiu a les illes Medes

Havia capturat fins a 4 quilos de peixs

Membres d’una embarcació d’excursions marítimes de l’Estartit van alertar la setmana passada el personal del Parc Natural del Montgrí, les Medes i el Baix Ter de la presència d’un pescador subaquàtic a la zona de la Meda Xica, dins la Reserva Natural Parcial Marina de les Illes Medes. En aquesta zona qualsevol tipus de pesca està prohibida. Els Agents Rurals s'hi van adreçar i amb la col·laboració de personal del Parc van poder localitzar i intervenir el pescador, el qual va ser denunciat.
 
També se li van comissar els estris de pesca i les captures: un déntol, un sard, tres rogers i dues llisses. En total, 4 kg de peix.
 
El pescador furtiu era de nacionalitat francesa i va desplaçar-se fins a les illes Medes des de Palamós amb una embarcació de lloguer. Segons les primeres persones que van detectar el pescador, aquest era conscient que allí no es podia pescar, ja que intentava amagar el peix sota l’aigua mentre li cridaven l’atenció.
 
Els agents rurals han realitzat aquest any un total de 85 actuacions a la zona protegida de les illes Medes, de les quals 8 han estat denunciades per infraccions de pesca i immersions sense autorització.
 
Les illes Medes tenen el perímetre de la reserva correctament senyalitzat, i per tant tots els navegants saben que es troben en una zona protegida. Cal recordar que la immersió està regulada i controlada i és necessària l’obtenció d’una llicència a les oficines del Parc o a través d’un centre de busseig autoritzat. Les activitats hi són permeses des de la sortida fins a la posta de sol.