Comencen els càstings pels figurants de la nova pel·lícula de Buenafuente i Romero

Es busquen uns 600 adults i 50 nens que han de ser de la Garrotxa

Desenes de persones han passat aquesta tarda pel centre cívic de Santa Pau, a la Garrotxa, en el primer dia del càsting per aconseguir un paper d'extra a la nova pel·lícula de Daniel de la Orden anomenada 'El Pregón' i que es centra en la història de dos germans enemistats - Juan i Richi Osorio- que han de tornar al seu poble natal perquè han de fer el pregó de la festa major de la vila. Uns personatges que estaran interpretat pels dos humoristes, Berto Romero i Andreu Buenafuente. El poble imaginari, 'Proverzo' serà en realitat Santa Pau i gran part del rodatge es realitzarà en aquesta vila garrotxina.

En concret, la filmació arrencarà el proper 1 de setembre i s'allargarà fins el dia 25 del mateix mes. La coordinadora del càsting de l'empresa Casting Singular, Norma Massip, ha explicat que estaran gravant a Santa Pau durant quatre setmanes i dues més a Barcelona.

Aquest divendres s'ha portat a terme el primer càsting ja que la productora de la pel·lícula vol tenir els 50 nens escollits per la setmana vinent. En principi, durant tot el dia de demà continuaran fent càstings a Santa Pau, el diumenge es traslladaran a Olot i el proper dilluns dia 10 el càsting tornarà a fer-se al centre social de Santa Pau des de les quatre de la tarda fins a les set del vespre.

A grans trets, Massip ha comentat que busquen uns 600 adults d'entre 35 i 85 anys i 50 infants de 8 a 12 anys. A part, també estan buscant un grup de 15 nens i nenes d'entre 8 i 16 anys que hagin cantat en alguna coral o tinguin nocions de música, cant o llenguatge musical per crear un cor que sortirà a la pel·lícula. "Les xifres no estan del tot tancades perquè encara hi ha moltes coses verdes i en el món del cinema tot pot canviar d'un moment a un altre", ha explicat la coordinadora del càsting de figuració.

El que sí que tenen clar és que els participants i aspirants han de ser veïns de la zona, de Santa Pau, voltants o de la comarca. "És la única característica fundamental. Que tinguin ganes de viure una experiència i si és el seu primer cop, encara millor. Només els cal molta paciència i ganes de passar-ho bé", ha afegit Massip.

En principi els extres cobraran 45,75 euros nets per dia treballat. En el cas dels figurants especials, com els membres del cor o alguns extres a qui els facin dir una frase, cobraran el doble, uns 90 euros. Des de l'organització han avisat que seran jornades laborals més llargues del normal d'unes 12 hores i que, gran part dels extres, només caldrà que treballin un o dos dies. "És tracta d'un poble format majoritàriament per adults i en principi no caldrà que estiguin tots els dies, ho anirem repartint", ha comentat la coordinadora.

Aquest divendres els aspirants havien d'omplir un formulari amb diverses dades personals, portar el seu carnet d'identitat fotocopiat i el número de seguretat social, entre d'altres elements. "Només demanem la seva talla de pantalons i samarretes i altres coses similars, no cal que ningú menteixi", explicava rient la coordinadora del càsting. En principi, perquè sigui més "autèntic" els participants vindran vestits de casa o només hauran de portar algunes mudes que s'ajustin als requeriments de la direcció de vestuari.

Des de l'organització assenyalen que la seva voluntat és que tot l'equip de filmació s'instal·li a Santa Pau o voltants durant l'enregistrament de la pel·lícula. "Volem que participi tothom, que el film pugui generar feina a la zona", ha comentat Massip.

"Esperem que es mantingui el ritme d'afluència d'aspirants"

Massip s'ha mostrat satisfeta amb el nombre de gent que s'ha interessat per la filmació. Tot i que en cap moment hi ha hagut una allau de gent com en altres càstings gironins com el de 'Joc de Trons', els participants han anat apareixent de mica en mica i, en alguns moments, s'ha creat una petita cua a l'entrada del local. "Esperem que no pari el ritme, que segueixi així i aconseguim el màxim nombre de gent possible perquè necessitem molts extres i així la direcció podrà decidir millor", ha explicat.

Si més no, aquest divendres la majoria dels aspirants estaven nerviosos, contents i emocionats. "La gent porta les coses com toca, saben quins papers necessitem i estan a tope, ens agrada molt", ha explicat la coordinadora. Alguns d'ells no era la primera vegada que s'enfrontaven a un càsting tot i que el d'aquest divendres no ha estat complicat; només havien d'omplir el formulari i fer-se unes fotografies somrient i simulant que estaven emprenyats.

Gran part dels assistents admetia que havien decidit apuntar-se i presentar-se al càsting per poder veure o conèixer en Buenafuente i en Romero. "Vinc a fer el càsting perquè en Buenafuente i en Romero són els meus ídols, sóc un escriptor amateur i la seva influència m'ha servit per escriure les meves històries. La il·lusió de poder-los conèixer m'ha fet venir fins aquí", explicava en Manel Fortis, véí d'Olot.

La Dolors, membre d'un grup de teatre, explicava que el seu germà l'havia animat a venir. "M'apunto al que sigui", afirmava. D'altres, com en Guillem Senyes, un nen de Montagut i Oix, explicava que estava molt il·lusionat i que tenia ganes de veure com es treballava darrera la càmera i veure com es feien les pel·lícules". "Em vaig apuntar a dos altres càstings però no han sortit bé, espero que aquest sí", ha dit somrient després de cantar sense por davant la càmera.

Tres infants més, la Maria, en Marcel i en Biel de Besalú, han explicat que es presentaven per formar part del cor, i que, per a ells, els interessava el fet de viure una aventura més que veure els dos coneguts humoristes protagonistes de la història. "Jo estic a l'Escolania de Montserrat i fem viatges i cantem per tot arreu, quan la professora de música de la Maria ens va comentar aquesta possibilitat, no ens ho vam pensar", comentava en Biel. En principi a mitja tarda ja s'havien apuntat unes 200 persones.