Palamós acull una nit solidària contra la SIDA

S`han programat activitats pel proper 9 d'agost

La Nit solidària Costa Brava per a la recerca de la sida s’ha marcat com a objectiu contribuir als esforços per eradicar aquesta malaltia Per aquest motiu, Focus Engelhorn, Fundació Lluís Coromina i Bonart cultural han organitzat aquesta vetllada, diumenge vinent 9 d’agost, a benefici de la Fundació Lluita Contra la Sida, dirigida pel prestigiós Doctor Bonaventura Clotet.

Tot i que el gruix de l’acte es durà a terme a Mas del Vent (Palamós), la jornada començarà a les sis de la tarda amb la inauguració d’una exposició sobre la sida al Museu de la Pesca de Palamós, una mostra que posteriorment també s’instal·larà a la resta de ports de la Generalitat de Catalunya.

A partir de les set de la tarda, al Mas del Vent, els assistents a la Nit Solidària gaudiran d’un dels entorns més privilegiats de la Costa Brava, on el paisatge, la gastronomia, la música, el teatre i la dansa s’uniran per la lluita contra la sida. Amb la presència del doctor Bonaventura Clotet i representants de totes les entitats públiques i privades que l’organitzen, el sopar anirà a càrrec de cinc xefs gironins amb Estrella Michelin: Quim Casellas, del Casamar de Calella de Palafrugell; Marc Gascons, d’Els Tinars de Llagostera; Fina Puigdevall, de Les Cols d’Olot; Pere Arpa, de Ca l’Arpa de Banyoles; i finalment, Albert Sastregener, del Bo.Tic de Corçà. Una excel·lència culinària que tindrà el seu punt àlgid amb la presència del millor restaurant del món, El Celler de Can Roca que es farà càrrec de les postres.

Dansa, música i teatre

El primer dels espectacles que gaudiran els presents a la Nit Solidària serà amb la dansa. Anirà a càrrec de la companyia de dansa contemporània de Palamós, Cobosmika, que amb el seu llenguatge coreogràfic atrevit, explosiu i virtuós, barregen la dansa amb la improvisació i incorporen elements provinents de les arts marcials i el teatre físic.

Posteriorment serà el torn del Mag Lari que, juntament amb el paper de conductor de la vetllada, oferirà un espectacle. Lari ha estat guardonat amb el Premi ARC a les arts escèniques i dos Premis Butaca per Secrets i Splenda. Amb la seva posada en escena, el Mag Lari ha redescobert la manera de fer màgia, convertint el seu personatge en el nou exponent de la màgia actual.

Per últim serà el torn pel duo format per la cantant, ballarina i coreògrafa Isabel Vinardell (ex Cheb Balowski) i la guitarrista i compositora Isabelle Laudenbach, que durant 10 anys va formar part de Las Migas. Una unió que ofereix un so mediterrani que inclou flamenc, copla i cançó melòdica, barrejant castellà, català i italià.

Accentuant el caràcter benèfic de la gala

Més enllà del que es recapti amb el preu del sopar que pagarà cada assistent, durant la Nit Solidària Costa Brava per la recerca de la sida es duran a terme altres iniciatives que accentuaran, encara més, el caràcter benèfic de la vetllada. Lluís Coromina, president de la Fundació Lluís Coromina, posarà a la venda una obra de Jaume Plensa, l’escultura Dona creada el 1983 per l’artista català. Els diners aniran a benefici de la Fundació Lluita Contra la Sida, dirigida pel Doctor Clotet.

Precisament, la fundació també realitzarà una promoció entre els assistents d’ “Epidemia the Game”, un joc per a smartphones i tabletes ideat des de l’entitat i que es pot descarregar des dels sistemes operatius d’Apple i Android. Els beneficis es destinen íntegrament a la fundació.

Finalment, durant la gala també es farà una acció de micro mecenatge per a recaptar fons per a projectes amb persones amb discapacitat, ajudes que es gestionaran de forma local des de la Fira Nadalenca de Palamós. Una fira que històricament destina els beneficis a subvencionar entitats que treballen amb persones amb discapacitat al Baix Empordà.