Balder Tècnica amplia les instal·lacions de Trace Logístics a Maçanet de la Selva

L'obra té un cost d'1 MEUR

Trace Logistics, situada al Polígon Industrial de Maçanet de la Selva des del gener de l’any 2002, que pertany al grup Fluidra -grup multinacional dedicat al desenvolupament d’aplicacions per l’ús sostenible de l’aigua- ha adjudicat a l’empresa Balder Tècnica el projecte i la construcció de l’ampliació de les seves instal·lacions logístiques a aquesta localitat.

Balder Tècnica és una empresa que forma part del Grupo Maestre, i compta amb una gran experiència en el sector de l’enginyeria i en la gestió de la construcció d’edificis industrials des de fa més de trenta anys.

Aquesta actuació d’ampliació consisteix en el projecte i la construcció clau en mà d’una nau amb la funció de magatzem de 4.200 m2 per emmagatzemar, fins a una alçada de 13,70 m, i amb les màximes prestacions en protecció activa i passiva contra el foc i la sostenibilitat. El conjunt d’aquestes actuacions permetran a Trace Logístics afrontar un creixement totalment sostenible actual, ja que comptaran amb una major superfície de la que disposen actualment.

Les noves instal·lacions que es construiran tindran una nau diàfana de 58 metros de llum interior sense pilars entremig, resolta amb una encavallada metàl·lica i pilars de formigó prefabricat. La solera es realitzarà amb formigó armat amb fibres metàl·liques i una estenedora laser, que permetrà aconseguir una planimetria molt elevada. Disposarà de sis plataformes de carga i descàrrega totalment equipades que s’afegiran a les que ja existeixen. La protecció passiva i activa contra els incendis es realitzarà per Risc Alt i comprendrà ruixadors ESFR K-25 segons la norma americana NFPA (màxim estàndard en el mercat) i evacuació de fums, entre altres. A més, tal com ha explicat, Manel Maestre, president del grup,  amb l’objectiu de fomentar la sostenibilitat de la construcció s’instal·larà un sistema d’enllumenat LED, regulable segons la il·luminació natural i presència, així mateix es prioritzarà l’ús de materials reciclats i la il·luminació natural.

El cost total d’aquesta obra és d’1 MEUR aproximadament, i es preveu la creació directa d’una trentena de llocs de treball.

Aquest nou projecte d’ampliació de les instal·lacions de Maçanet de la Selva, a càrrec de Trace Logístics, es previst que s’inicien el mes de setembre i el termini d’execució previst és d’uns cinc mesos i, per tant, a finals d’aquest any l’obra hauria d’estar finalitzada.

El president del Grup Maestre, Manel Maestre, ha destacat la importància del projecte per ambdues empreses i més tenint en compte que el polígon de Maçanet de la Selva és un dels més important de les comarques gironines. En aquest sentit, Maestre ha assenyalat: “és una molt bona notícia no només per Maçanet sinó també per a la comarca de la Selva ja que estem parlant d’un projecte d’ 1.000.000 € i que donarà feina directe durant més de tres mesos a una trentena de persones”.

Balder Tecnica es dedica a la enginyeria, el disseny i la construcció d’edificis industrials, logístics i terciaris i està totalment especialitzat amb  temes d’estructura metàl·lica i cobertura d’edificis. Actualment, compta amb un equip propi de muntatge d’estructures, envolupant i d’obra civil i entre la seva cartera de clients hi trobem empreses com Seat, Prologis, Mercadona, entre altres.

Des dels anys 90 el Grup Maestre ha estat una de les empreses més importants de la comarca de la Selva. Aquest grup col·labora i esponsoritza diverses activitats a la població de Maçanet de la Selva, on té la seu social, i també d’altres municipis de la comarca. Des de fa anys però, el Grup Maestre ha contribuït amb l’esport massanenc ja que és el patrocinador del Shum Maçanet que enguany ha aconseguit l’ascens i jugarà a la màxima competició, l’Hoquei Lliga.