L’Otello de Shakespeare triomfa a l’escenari de l’Església del Carme de Peralada

Es tractava d'una lectura dramatitzada de l’original de Shakespeare

Otello ha estat una vegada més el protagonista del Festival Castell de Peralada amb la lectura dramatitzada del text shakespearià traduït i adaptat per Francesc Cerro-Ferran i interpretat pels actors Joan Carreras (Iago), Josep Julien (Otello), Marta Marco (Desdèmona), Santi Ricart (Casio) i Sergio Caballero (diversos papers).

Les dues-centes persones que han omplert totalment l’aforament de l’Església del Carme, on ha tingut lloc l’espectacle, han gaudit d’una proposta minimalista, intimista i original d’aquest clàssic del teatre i la literatura universals.

El mateix director, Francesc Cerro-Ferran, ha destacat que el fet d’optar per aquest format sense pràcticament actuació gestual li ha permès transmetre el contingut i la història d’una manera diferent en la que la veu i l’expressió oral han portat el pes de l’obra: “En el treball amb els actors hem posat molt d’èmfasi en la veu com a cadena de transmissió dels sentiments. Volíem que el que sentien els personatges a l’escenari fos exactament el que sentia el públic”.

 


La representació també ha comptat amb diferents elements escènics com un seguit de projeccions realitzades per l’artista audiovisual Ivó Vinuesa que s’han utilitzat tant per reforçar els moments més dramàtics de l’obra com per fer avançar l’argument en moments determinats.

El director de l’obra, Francesc Cerro-Ferran va debutar al Festival Castell de Peralada l’any 2013 signant la direcció i la dramatúrgia de l’obra La pell eixorca amb textos de Salvador Espriu i Eliot.