L'Associació Ópera XXI celebra la seva trobada semestral a Peralada

Coincideixen amb l’estrena de l’òpera Otello de Verdi la nova producció del Festival

L'Associació Ópera XXI s'han aplegat a Peralada els dies 31 de juliol, 1 i 2 d'agost. A la trobada s'han tractat temes relacionats amb el desè aniversari d'Ópera XXI. Entre els temes tractats destaca la posada en marxa de dues aplicacions didàctiques creades a fi de crear nous públics, acostant l'òpera als nens. Aquestes aplicacions es denominen Anem a l'Òpera i Play Opera. Es poden descarregar gratuïtament a Espanya tant per a sistemes Android o IOS, en castellà, català, gallec, euskera i anglès. Tenen un disseny molt atractiu per a nens i joves, oferint un passeig virtual per un teatre d'òpera, visualitzant així tots els oficis que intervenen en el procés de producció d'una òpera.

L'Associació Ópera XXI també està treballant en un projecte molt il·lusionant, la convocatòria d'un concurs de composició d'una òpera per a joves.

Igualment els 26 associats revisaran l'estudi sobre l'impacte econòmic de les activitats operístiques a Espanya, estudi que es va realitzar el 2010 i que obté bones xifres en termes de PIB, generació d'ocupació i retorn a la hisenda pública.

Finalment els teatres, Festivals i Temporades estables d'òpera espanyols tornen a reivindicar la necessitat de la baixada de l'IVA cultural al tipus reduït, per tots els danys col·laterals que la pujada ha suposat i segueix suposant per a l'òpera i tot el sector cultural.