El jutjat obre una investigació per malversació a Figueres durant mandats de Vila i Felip

Encarreguen un informe a la unitat de delictes econòmics de la Guàrdia Civil

El Jutjat d'instrucció 2 de Figueres ha obert una investigació per la denúncia per malversació de diners públics que implica l'exalcalde de Figueres i conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i l'actual l'alcaldessa de la ciutat, Marta Felip.

Fonts jurídiques han confirmat que, arran de la denúncia que la fiscalia va presentar després de rebre la investigació de l'Oficina Antifrau, la jutgessa ha incoat diligències i ha encarregat a la unitat de delictes econòmics de la Guàrdia Civil que elabori un informe que serà determinat per decidir si hi ha indicis de delicte per imputar Vila i Felip. La investigació se centra en uns locals que l'ajuntament lloga a una empresa però no fa servir.

La investigació arranca amb una denúncia presentada a l'Oficina Antifrau per la sospita que darrere de l'operació de lloguer amb opció a compra d'uns locals de 1.000 metres quadrats a una empresa vinculada al grup Miquel Alimentació hi pogués haver alguna actuació delictiva. El consistori volia adequar l'edifici per traslladar-hi serveis socials però fins ara ha pagat un lloguer mensual i no ha pogut fer servir l'immoble per falta de disponibilitat pressupostària.


Antifrau va enviar la denúncia a la fiscalia superior de Catalunya, que la va derivar a la fiscalia de Girona, competent per al cas perquè els fets denunciats són a les comarques gironines. La fiscalia va veure indicis que podien apuntar a la comissió de possibles delictes de malversació de diners públics o prevaricació durant els mandats de Santi Vila i Marta Felip.

Segons han confirmat fonts jurídiques, fa unes setmanes la fiscalia va formular denúncia als Jutjats de Figueres instant a obrir una investigació. El cas ha acabat arribant a mans del Jutjat d'instrucció número 2 de Figueres, que aquest setmana ha incoat diligències prèvies, és a dir, ha oberta una investigació.

De moment, no hi ha ningú imputat en el cas ni s'han citat a declarar testimonis. Sí que la jutgessa ha enviat un ofici a la unitat de delictes econòmics de la Guàrdia Civil perquè investigui a fons i elabori un atestat complet que acabarà presentant al jutjat i serà clau per determinar si s'acaba imputat Vila i Felip. Serà la Guàrdia Civil qui, per ara, demani la informació necessària a l'Ajuntament de Figueres o prengui declaració a l'exalcalde i a l'actual alcaldessa.

Informació patrocinada per: