El Consell Comarcal de la Selva assumeix la gestió integral de residus de Sils

S'ha informat a la població amb diverses campanyes

El Consell Comarcal de la Selva assumirà la gestió integral de residus de la població de Sils el dissabte, 1 d’agost. Per això, des de ja fa uns dies el Consell Comarcal de la Selva i l’Ajuntament silenc estan duent a terme una campanya de comunicació conjunta amb diversos punts d’informació que tenen com a objectiu fer coneixedors els veïns de la població del nou servei que prestarà l’empresa comarcal NORA, SA.

El Consell Comarcal presta el servei a 21 municipis

Amb aquesta delegació de serveis al Consell Comarcal de la Selva, l’Ajuntament de Sils pretén millorar els serveis de recollida i facilitar la gestió dels residus a tots els veïns, amb l’objectiu d’incrementar les ràtios de recollida selectiva. Els principals canvis en el servei de recollida que s’observaran al carrer són la renovació de tots els contenidors de Resta que incorporen un pedal per obrir la tapa, la substitució dels contenidors de selectiva (blau, groc i verd) per contenidors de més capacitat i l’increment del nombre d’àrees de recollida selectiva, així com l’optimització del servei amb la recollida simulatanea de les fraccions Resta i Orgànica amb un vehicle bicompartimentat.

Vesprada del reciclatge

Paral·lelament a la campanya de comunicació que s’ha realitzat durant aquestes darreres setmanes, organitzada pel Consell Comarcal i l’Ajuntament, a través de diferents punts informatius parats en indrets estratègics del poble i les urbanitzacions, s’ha organitzat la celebració d’un acte festiu aquest dissabte, 1 d’agost, que s’ha batejat com “la Vesprada del Reciclatge”.

En el transcurs d’aquesta activitat que donarà el tret de sortida oficial al nou servei, els visitants podran conèixer de primera mà les novetats en el servei i observar els nous equips de recollida alhora que tots, petits i grans, gaudiran de diferents activitats lúdiques; totes elles amenitzades per un grup d’educadors-animadors.

A la part final de la festa, se sortejarà un àpat per a dues persones d’entre els visitants als punts informatius que hagin respost correctament l’enquesta sobre reciclatge, que és l’activitat sobre la qual gira la campanya, i que comença amb una qüestió clau com és: "A Sils reciclem el 25% de les deixalles que generem. Creus que podem reciclar més?"