Caixa Girona redueix a la meitat l'aportació econòmica al festival Cap Roig i n'externalitza l'organització

L'entitat de moment seguirà cedint l'espai del jardí botànic per celebrar-hi el festival

Concert Studio es posa al capdavant del festival de Cap Roig i Caixa Girona es converteix en espònsor principal. Uns canvis que ja s'intuïen en l'edició passada quan el festival va començar a externalitzar alguns serveis, com ara bé el de comunicació i premsa. En aquesta nova edició però la desvinculació de l'entitat –tant econòmica com organitzativa- es fa evident. De fet, Caixa Girona aportarà menys de la meitat del que havia aportat en l'edició anterior, quan el festival havia tingut un pressupost global de 3,2 MEUR.

A més, per primera vegada, el director del Festival no serà de l'entorn de Caixa Girona. Aquest càrrec el tindrà Martín Pérez, president de l'empresa Concert Studio.

Cap Roig s'ha convertit amb els anys en el festival d'excel·lència de la Costa Brava. Però també ha rebut algunes crítiques de sectors que han considerat poc adients les inversions milionàries –provinent dels fons de la fundació de la caixa- que han convertit el festival en una cita elitista, ja sigui pel preu de les entrades com pel tipus d'artistes programats.

Amb la baixada de l'aportació econòmica de Caixa Girona, l'entitat també es desvincula de la cerca d'espònsors, una feina que ha hagut de gestionar de nou Concert Studio. La sortida de l'antic president de Caixa Girona, Arcadi Calzada, que s'havia convertit en l'ànima del festival havia obert molts interrogants que es van accentuar mentre l'entitat va estar dins el procés de fusió amb les caixes del Vallès i Manlleu. Una fusió que finalment no ha acabat culminant al decidir anar en solitari.

La decisió d'externalitzar el festival a l'empresa Concert Studio està recollida en un conveni establert mentre Arcadi Calzada encara n'era president. Concert Studio s'encarrega de l'organització del festival del Mil·leni de Barcelona, el festival d'Hivern de València i també de les gires del tenor Josep Carreras, entre d'altres.