La CUP demana al president de la Diputació que deixi tota activitat professional privada

Volen que deixi la direcció de l'Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà

La CUP s’ha posicionat contra la intenció del nou president de la Diputació de Girona de comptabilitzar el seu càrrec a la institució amb una activitat professional privada. Concretament, Pere Vila ha sol·licitat poder realitzar 10 hores setmanals a l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà, entitat d’on és director des de l’any 2000.

La formació considera que els càrrecs de Vila com a president de la Diputació i d’altres organismes com el Patronat de Turisme Costa Brava demanen una dedicació exclusiva, i que la seva activitat professional en d’altres entitats podria derivar en conflictes d’interessos o tractes de favor. Per això el diputat Lluc Salellas ha reclamat a Vila “que retiri la proposta, que es desvinculi de l’Escola d’Hostaleria, i que centri tota la seva atenció i dedicació a la tasca institucional de la Diputació”.

Per ara la CUP ha estat l’únic grup amb representació a la Diputació de Girona que ha qüestionat obertament la proposta de Vila, que de moment ja ha rebut l’aval dels grups de CiU, PSC i Independents de la Selva. L’afer s’ha debatut avui a la comissió de promoció econòmica, administració i hisenda.

L’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà està gestionada per l’Associació per a la Formació Professional a l’Alt Empordà, que està integrada per agents vinculats al sector empresarial com la Cambra de Comerç de Girona o la Fundació Privada Miquel, a més d’algunes institucions públiques.