El castell de Montsoriu organitza visites nocturnes

L'activitat tindrà lloc aquest divendres

En el marc de les activitats que s’han programat durant l’estiu al castell de Montsoriu, el pròxim divendres 31 de juliol es farà una visita nocturna a la llum de la lluna. Aquesta activitat començarà a les deu de la nit i és previst que s’allargui fins a la mitjanit. Es recomana als participants portar un lot per circular per alguns sectors del recinte. La visita els donarà l’oportunitat de conèixer el castell d’una manera totalment diferent.


Paral•lelament, les persones que participin en aquesta activitat nocturna també tindran l’oportunitat de veure l’exposició “Armes d’assalt a l’edat mitjana”. Aquesta, està organitzada pel Museu Etnològic del Montseny i el Patronat del Castell de Montsoriu. A partir de la recerca i documentació històrica i l’exposició apropa els visitants al món de les armes de setge de mitjans del segle XIV, com les que segurament es van utilitzar en el famós setge de Montsoriu, entre 1367 i 1368. Així, permet saber com s’atacaven i es defensaven els castells a l’edat mitjana. L’exposició es pot visitar tots els caps de setmana ( divendres, dissabte i diumenge) dels mesos de juliol i agost, i permet als visitants comprovar el treball del mestre d’aixa Joaquim Coll (Alma Cubrae) en la recreació de la imponent torre de setge (8 metres d’alçada), el fonèvol, la balista i la bombarda, entre altres.

Per assistir cal enviar un correu electrònic a info@montsoriu.cat
 

Un estiu d’activitats per a tots els públics


A banda d’aquesta visita nocturna a la llum de la lluna, el Patronat del Castell de Montsoriu i el Consell han programat diverses activitats més per a aquest estiu entre les quals hi havia un concert del PopArb (13 de juny); una visita en família (24 de juny) la festa de Sant Pere (dissabte 4 de juliol); la Trobada Internacional de Joves a Montsoriu (17 de juliol); una visita nocturna a la llum de la lluna (31 de juliol) i la Nit de les Perseides (14 d’agost).


La darrera activitat que s’hi ha programat, per la Nit dels Perseides, el dia 14 d’agost, a les deu de la nit. En aquesta activitat també es recomana portar lot per circular per alguns sectors del recinte.
 

Coincidint amb l’època de l’estiu, des del Patronat i el Consell es va engengar una campanya de comunicació amb l’objectiu d’aconseguir augmentar el nombre de visitants durant aquests mesos. Amb un format totalment diferent, el Patronat del Castell i el Consell Comarcal de la Selva han programat diverses activitats durant tot l’estiu per tal d’aconseguir que Montsoriu sigui una visita obligada de tots els turistes que visiten la comarca.