Accitana Ma Angustias guanya els Focs de Blanes per tercer any consecutiu

En segon lloc, s'ha situat Global Focs-Caballer FX del País Valencià

L'empresa granadina Accitana Ma Angustias s'ha adjudicat per tercer any consecutiu el Concurs Internacional de Foc d'Artifici de Blanes amb l'espectacle que va oferir dissabte passat. Els focs dels guanyadors han obtingut 8.378,57 punts, mentre que els segons classificats han estat la Global Focs-Caballer FX del País Valencià, que va disparar ahir diumenge, amb 7.010'71 punts; i els tercers la italiana Fireworks Lieto, amb 6.832,14 punts.

L'empresa guanyadora ha obtingut un premi de 6.000 euros i una invitació per participar a l'edició de l'any que ve. A més, serà la pirotècnia encarregada dels focs per cloure les Festes de Sant Narcís de Girona a la tardor. Per la seva banda, en quarta posició s'ha situat Valecea Pir del País Basc, que ha sumat 4.253'57 punts per l'actuació de dijous passat, que va iniciar l'edició d'enguany del concurs.

El veredicte s'ha conegut aquest dilluns al vespre en un acte celebrat a la Sala Plens de l'Ajuntament, on el mateix dia 25 el representant de l'empresa, Miquel Lupiáñez, va rebre el trofeu corresponent a l'edició de l'any passat.

Accitana Ma Angustias va actuar la nit de dissabte, la que sempre congrega el major nombre d'espectadors al concurs. Enguany, es van congregar a Blanes més de 250.000 persones, que van certificar la bona impressió obtinguda pel castell de focs dels granadins amb una llarga ovació que va esclatar quan encara estaven sonant els tres petards que es llencen per avisar que la sessió pirotècnica ha finalitzat.

D'altra banda, de cara a l'any vinent, l'organització sospesa augmentar la duració del concurs, que fins ara ha estat de quatre dies o bé augmentar el mateix nombre de dies, però incrementar la dotació econòmica que rep cada pirotècnica pel sol fet de disparar els focs.

Durant els darrers anys cada empresa ha rebut 19.000 euros per la seva participació al concurs, que aquest 2015 ha comptat amb un pressupost de 104.500 euros, mentre el de la Festa Major de Santa Anna ha estat de 100.000 euros.