Finalitzen les obres d'adequació de l'entorn de la llotja del port de Blanes

Els treballs han suposat una inversió de 235.000 euros

Ports de la Generalitat ha finalitzat les obres d’urbanització i adequació de la zona exterior de la llotja de peix al port de Blanes per tal de potenciar l’activitat pesquera de Blanes, la més important de la costa gironina. L’actuació inclosa en el Pla d’actuacions i inversions 2015 de Ports de la Generalitat ha suposat un cost de 235.000 euros.
 
Les obres executades han estat la pavimentació del moll de la llotja per facilitar la descàrrega i accés a la llotja del peix desembarcat. A la coberta s’han refet els tancaments de vidre per incrementar l’aïllament a la humitat i la temperatura.
 
També s’han adequat els sistemes d’evacuació de les canals de recollida de pluja. A més, la coberta s’ha dotat d’un sistema per protegir-la de les gavines. Per tal d’incrementar la vida útil de l’edifici s’ha adequat l’estructura metàl·lica i la fusta de la façana. També s’ha renovat la imatge de la llotja amb la impermeabilització de la part exterior de l’edifici, que s’ha fet amb una pintura especial de protecció de l’ambient marí.
 
La renovació feta actualment per Ports de la Generalitat a la llotja de Blanes, completa la reforma feta l’any 2009 a l’interior. Amb tot, la llotja s’ha adaptat a la normativa vigent i a les noves necessitats dels pescadors.
 
Antecedents: obres a l’interior
 
El 2009, Ports de la Generalitat adaptava l’interior de la llotja de peix blanenca a la normativa vigent en matèria de qualitat, sanitat i medi ambient, amb una inversió de 728.000 euros. La renovació duta a terme aleshores va permetre el condicionament de paviments, revestiments i tancaments de la sala de subhasta, la zona de manipulació i l’àrea d’expedició del peix. També es va habilitar una zona per a usos veterinaris, es va redistribuir la zona de congelació i refrigeració del peix i es va construir un nou tren de rentat per a les caixes del peix, i es van renovar les xarxes de serveis. L’actuació formava part del Pla  de millora de llotges de peix Catalunya.
 
El port pesquer més rellevant de la costa gironina
 
El 2014 els ports de Llançà, Port de la Selva, Roses, l’Escala, Palamós, Sant Feliu de Guíxols i Blanes han desembarcat en les llotges un volum de 10.802. 177 quilos de peix, amb un valor de venda del peix en llotja de 43,8 milions d’euros.
 
En aquest context, l’any passat el port de Blanes l’any passat, amb un volum pesquer de 2.716.514 quilos i un valor de venda en llotja d’11,5 milions d’euros, es va situar com a primer port pesquer de la Costa Brava. Així, Blanes va assolir el 25% del volum de peix de la demarcació gironina i un valor de venda en llotja del 26% sobre el conjunt dels ports gironins.