Mor l'escriptora i gestora cultural gironina Natàlia Molero

La fins ara directora de la Casa de Cultura de Girona ha mort aquest diumenge després d'una llarga malaltia

L'escriptora i gestora cultural gironina Natàlia Molero ha mort aquest diumenge després d'una llarga malaltia a l'edat de 56 anys. Molero va néixer a Girona el 1959 i des de fa quatre anys era la directora de la Casa de Cutura de la capital gironina. Entre el 1997 i el 2000 va ocupar el càrrec de directora de la Filmoteca de Catalunya i, posteriorment, va exercir com a cap de gabinet del conseller de Cultura, Jordi Vilajoana.

Molero també va ser tècnica en gestió cultural a la Diputació de Girona, membre del Consell Assessor de Ràdio i Televisió Espanyola a Catalunya, regidora de l'Ajuntament de Girona i, entre el 1995 i el 1997, va ser la delegada dels serveis territorials de Cultura a Girona.

Llicenciada en filologia hispànica per la UAB, va obtenir un màster en administració pública d'Esade, Molero també va exercir de professora universitària i va presentar el concurs de TV3 'A+a+'. També va tenir una trajectòria com a escriptora amb els llibres 'Aquí hi ha el meu pintallavis' i 'Nardo. Un torero d'Olot'. Paral·lelament, va participar en diverses tertúlies televisives i va ser col·laborador de diversos mitjans de comunicació com RTVE, El Punt Avui, El Singular, COM Ràdio i Canal Català.

Des de la seva ciutat natal, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha assenyalat que la mort de Molero "és una pèrdua molt sentida per la ciutat i per tots els que hem estat amics i companys seus". Molero també va ser durant anys regidora al consistori gironí. El batlle ha subratllat la seva força interior i el fet que "ha lluitat fins a l'últim moment" per combatre la malaltia que patia. "Un fet que encara fa admirar més la seva feina en favor de la cultura, de la llengua, de una Catalunya independent i de les dones", ha explicat l'alcalde.

Segons Puigdemont, Molero era una dona "profundament convergent" i compromesa amb Catalunya i el procés independentista. "Sempre amb alegria, amb l'entusiasme que desprenia es sabia sobreposar a totes les adversitats que va anar trobant. Un gran reconeixement i admiració per l'amiga Natàlia", ha conclòs. El funeral es farà demà, dilluns 27 de juliol, a dos quarts de cinc de la tarda a l'església del Mercadal de Girona.