Comencen les obres de millora de l'estació de Renfe a Figueres

Els treballs tenen un pressupost de 1,2 milions d'euros

Aquesta setmana han començat les obres de millora de l’estació de ferrocarril de Figueres, amb l’objectiu d’incrementar l’accessibilitat dels clients a les instal·lacions i solucionar problemes pendents, com ara l’acumulació d’aigua en episodis de fortes pluges.

Els treballs consisteixen en la instal·lació d’ascensors en les andanes 1 i 2 de l’estació, permetent així el trànsit de persones amb discapacitat. D’altra banda, també s’executaran dues escales noves fixes d’accés al pas inferior existent.

Paral·lelament, es duran a terme els treballs d’alçada de les dues andanes, a una altura de 68 cm en una longitud útil de 200 m, la qual cosa facilitarà un accés més segur i còmode als trens. També es condicionarà la cota de l’edifici a la nova altura de l’andana.

A la vora de les andanes es col·locarà una banda groga, una franja de seguretat i un paviment especial per a persones amb discapacitat visual.  Aquesta actuació es completarà amb l’execució d’una nova escomesa del sanejament exterior de les instal·lacions per tal d’evitar filtracions i possibles inundacions en el pas inferior, com s’havia produït en episodis de fortes pluges. Totes les operacions es compatibilitzaran amb el funcionament normal de l’estació i es minimitzaran les possibles molèsties als usuaris.

Aquestes obres, que ha licitat  Adif per un import de 1.233.687,30 euros, també han permès la neteja del solar del carrer Migdia, propietat de l’empresa. L'Ajuntament aprofitarà l’actuació per dignificar el carrer Joan Arderius.