Detingut el fill del fundador de Convergència en una operació anticorrupció

L'empresari Jordi Sumarroca és conseller delegat de Teyco

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dijous al matí a Barcelona el conseller delegat de Teyco, Jordi Sumarroca, en una operació anticorrupció que ha arrencat a primera hora i que s'està desenvolupant a la capital catalana i a Palafrugell.

L'operació, denominada 'Petrum' i que es troba sota secret de sumari, és una derivada del cas Innova i està tutelada pel Jutjat d'Instrucció número 1 del Vendrell. En concret, s'investiga un presumpte cas de delictes contra l'administració pública, blanqueig de capitals i organització criminal. Està previst que al llarg del matí es produeixin més detencions i es vagin coneixement més detalls de l'operació.

Durant aquest matí, es duran a terme vuit entrades i registres a Barcelona i Palafrugell, cinc en domicilis, dos en seus mercantils i la darrera en un despatx professional. Paral·lelament, també es faran requeriments a algunes entitats bancàries.


Jordi Sumarroca, que és fill del fundador de Convergència Democràtica de Catalunya Carles Sumarroca, és conseller delegat de l'empresa Teyco, que consta en la instrucció del cas Torredembarra com a autora d'uns pagaments superiors al mig milió d'euros a empreses de l'exalcalde Daniel Massagué, segons es desprèn de l'aixecament de sumari del cas fa poc m?s d'un mes.

Així, els investigadors van trobar "múltiples evidències" que apuntaven un incompliment reiterat de la normativa sobre contractació pública amb adjudicacions que no estarien acompanyades del corresponent expedient administratiu i, en alguns casos, que s'hauria actuat malgrat els informes contraris de la interventora i el secretari municipals.

Segons el sumari, es podrien haver produït pagaments de comissions a l'alcalde per part de contractistes d'obres del consistori. En la instrucció, s'afirmava que s'havien detectat contractacions privades amb ànim de lucre entre Teyco, empresa adjudicatària de les obres del pàrquing de Filadors, i empreses vinculades al batlle -més de 300.000 euros a través de la pastisseria MAERS i uns 280.000 a través de la promotora immobiliària Daloi-.

Aquest aparcament va ser valorat inicialment en 2,2 MEUR i va acabar costant 3,2 milions i, segons es recull en el sumari, posteriorment Masagué hauria facturat aquests imports a l'empresa constructora propietat de Jordi Sumarroca, presumptament a canvi de l'adjudicació.