El Ballet de Moscou presentarà el ‘Quixot’ a Girona 

Serà dissabte a les nou del vespre a l'Auditori de Girona

El Ballet de Moscou presentarà la setmana vinent una de les obres emblemàtiques de la història de la dansa teatral: Don Quixot, obra en tres actes basada en el capítol XIX del segon llibre de "El ingenioso hidalgo Don Quijote de la Mancha" de Miguel de Cervantes. L’estrena mundial d’aquest ballet amb música de Ludwig Minkus fou al Teatre Bolxoi de Moscou,  el 26 de desembre de 1869, com a requeriment dels Teatres Imperials de Rússia. El gran coreògraf Petipà revisaria en múltiples ocasions aquesta obra i, a partir de les diferents versions,  Alexander Gorski va reconstruir l’obra el 1900 amb gran èxit.

 L’argument se centra principalment en l’amor entre Kitri i Basili i les seves aventures amb els mítics personatges Don Quixot i Sancho Panza, extretes del segon volum de la novel·la de Cervantes.

El Ballet de Moscou va ser creat el 1989, i està dirigit per Timur Fayziev, coreògraf format al Marinski on fou el primer ballarí. La companyia està integrada per alguns dels més destacats ballarins dels ballets russos, com el Bolxoi o el Stanislavski. En escena, els artistes captiven al públic transmetent emotivitat i la tècnica més depurada de l'escola russa, i interpretant en aquesta ocasió l’obra mestra de la dansa clàssica. El seu èxit resideix a sumar la qualitat, el compromís, i la passió per al món del Ballet. Aquesta obra mestra de la dansa es representarà en versió original amb coreografia de Màrius Petipà i Lev Ivànov. I amb els millors solistes Cristina Terentiev i Alexei Terentiev, dirigits per Timur Fayziev.
 El 1991 la companyia fou escollida pel genial Rudolf Nuréiev per fer la seva darrera gira per Europa. El Ballet de Moscou compta amb un repertori extens on destaquen títols com ‘El Llac dels Cignes’, ‘Trencanous’, ‘La Bella Dorment’, ‘El Somni d’una Nit d’Estiu’ i les seves últimes produccions: ‘Carmen’, ‘Don Quixot’ i ‘Romeu i Julieta’. Des de la seva fundació ha realitzat més d’un miler de representacions i més de 60 gires per tot el món: Japó, Xina, Taiwan, Itàlia, Suïssa, Anglaterra, Espanya, etc.

 Les entrades per aquest esdeveniment es poden aconseguir a les taquilles de l'Auditori de Girona i al web de venda directa. També hi ha un preu especial per a grups a 20 euros.