Es manté la prealerta de l'Inuncat davant la previsió de més pluges per avui

Ripolles, Garrotxa, Pla de l'Estany i Gironès poden registrar gran intensitat de precipitacions

Protecció Civil de la Generalitat manté vigent la Prealerta del pla especial d’emergències INUNCAT davant les noves prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de pluges que poden ser intenses avui i superar els 20 litres/m2 en 30 minuts.
 
Segons les previsions de l’SMC es preveuen pluges intenses amb possible superació de llindar de 20 litres/m2 en 30 minuts per avui a la tarda  i vespre a la meitat nord de Catalunya    i el litoral  i prelitoral nord de Barcelona.  Concretament, les tempestes seran possibles a les comarques del Pirineu i prepirineu, de la Catalunya Central, de Girona i del litoral i prelitoral nord de Barcelona. Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra, així com de ratxes fortes de vent.  

Les comarques en perill alt són el Ripollès, la Garrotxa, el Pla de l'Estany i el Gironès.

 
No es descarta que hi hagi pluges amb tempestes i calamarsa a les comarques de la  demarcació de Lleida. Al mateix temps, a la zona del Pirineu es preveu que les pluges no seran tan fortes com ahir. 
 
Per demà també es preveuen tempestes a partir de la tarda i vespre, que afectarien sobretot les comarques de Girona 
 
Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil se segueix en contacte amb la Direcció General de Joventut per informar puntualment, en cas necessari, aquelles activitats que poguessin trobar-se en zones de risc.
 
Les tempestes dels últims dies han estat localment fortes provocant incidències per acumulació d'aigua en zones urbanes, carreteres i altres punts, així com la crescuda sobtada d'alguns torrents, rius i rieres amb els riscos que en deriven d'aquestes situacions. Per això, Protecció Civil recomana molta prudència a la població que es trobi a les zones afectades  per les tempestes , sobretot en els desplaçaments i activitats que s'estiguin fent a l'aire lliure. Cal refugiar-se en un lloc tancat o dins el cotxe fins que passi el gruix de la tempesta, i allunyar-se de rius i zones inundables.
 
En cas de tempesta amb aparat elèctric cal que us allunyeu d’antenes, arbres, etc, i no us apropeu tampoc a elements metàl·lics o a l’aigua, ja que actuen com a cossos conductors. Els llocs més segurs durant una tempesta són els que ens aïllen de l’exterior, com edificis o vehicles tancats, perquè condueixen l'electricitat per la part exterior fins a terra sense fer mal als ocupants.