Els Bombers treballen en un incendi a les Pedreres de Girona

Han demanat que la gent es quedi confinada a l'interior de casa seva

(Actualització 19:48h)

Fins a 52 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat i quinze mitjans aeris treballen per extingir un incendi que s'ha declarat quan passaven cinc minuts de les quatre de la tarda al final del carrer Hortènsia de Girona conegut com Les Pedreres.
 
En aquests moments, l’incendi, que està localitzat en una zona d’interfase urbana, està actiu. Com a mesura preventiva, els Bombers han demanat el confinament dels habitatges propers a la zona de l’incendi.

Les primeres estimacions per part dels Agents Rurals és que ja s'haurien cremat unes 30 hectàrees de zona boscosa i matoll.
 
La Policia Local de Girona ha informat al Centre d’Emergències de Catalunya CECAT de Protecció Civil que s’han hagut de desallotjar preventivament algunes cases unifamiliars de la barriada Torre Alfonso XXII. En total es tractaria de 150 persones que les han desplaçat fins al Centre d'Educació Primària Annexa.
 
El telèfon d’emergències 112 ha rebut 144 trucades per aquest incendi.
 
D’altra banda, Protecció Civil de la Generalitat recomana a la població que, si nota molèsties a causa del fum de l’incendi, es confini dins un edifici o dins de casa i tanqui portes i finestres.
 
El Servei Català de Trànsit informa que, a hores d'ara, no hi ha cap afectació viària com a conseqüència d'aquest incendi.

Amb tot, la Policia Local de Girona ha desallotjat diverses cases de la barriada Torre Alfons XII.

Els bombers centren els esforços per atacar el flanc dret que se situa a la zona de la riera de Galligants per tal d'evitar que les flames arribin fins a la vall de Sant Daniel.

Protecció Civil de la Generalitat ha posat en Prealerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT per l’incendi forestal que hi ha a la zona de Les Pedreres de la ciutat de Girona, en motiu de la proximitat a alguns habitatges i el nombre d'operatius d'emergència actuants.

Aquesta és la mateixa zona que va registrar un incendi el 8 de juliol de de 2011. Aleshores hi van participar nou mitjans aeris i 22 dotacions terrestres. Es van arribar a cremar fins a 3 hectàrees.

Visita la galeria d'imatges amb totes les fotografies de l'incendi.



© Gerard Guiu


© Sergi Font


© Sergi Font


Les flames vistes des de la UdG © Jordi Bou


La columna de fum albirada des de Canet d'Adri © Txeivia


© Aitor Goñi


© Dani Campos


© Albert Ventura


© Albert Ventura


© Albert Ventura


© Albert Ventura


© Albert Ventura