Noa, Antonio Orozco, Paul Lewis i Isabelle Faust a l’Auditori de Girona

25 concerts conformen la programació de tardor

Un total de 25 concerts conformen la nova programació de l’Auditori de Girona, una temporada que s’inaugurarà el proper 13 de setembre amb l’actuació del saxofonista nord-americà Joshua Redman, amb un concert únic a l’Estat.

Com cada temporada, la qualitat i l’excel·lència artístiques són valor irrenunciable de la programació i marquen decididament el prestigi musical de l’equipament i de la ciutat de Girona. Tal com ha destacat l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, “La programació de tardor representa un model d’equilibri entre propostes internacionals, amb figures atractives que actuaran en exclusiva, i propostes locals i de participació d’entitats musicals vinculades a la ciutat”.  
 
La programació de música clàssica tornarà a situar l’Auditori de Girona en el mapa d’escenaris de referència. Hi haurà actuacions amb noms destacats, com el de l’aclamada violinista Isabelle Faust, i un dels grans intèrprets de Beethoven, el pianista Paul Lewis. Actuaran en primícia, com a parella artística, la soprano Núria Rial amb el pianista i compositor Albert Guinovart i viatjarem a l’Europa del segle XVII amb el reputat contratenor Carlos Mena, que compartirà escenari amb el llaütista Daniel Zapico. L’Orfeó Català debutarà a Girona amb el que ben aviat serà el seu nou titular, Simon Halsey.
 
La temporada de tardor tindrà el moment de les grans formacions: el concert d’òpera i música simfònica Només per a uns quants?, el Musical Participatiu amb escenes inoblidables de Broadway, o l’esperat concert de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, que oferirà un recull dels seus millors moments. Es recordarà la figura del mestre Francesc Civil amb un concert homenatge a càrrec de la GIOrquestra i la Coral Sant Jordi.
 

 
La programació de música moderna comptarà amb propostes internacionals d’alt nivell com el saxofonista Joshua Redman, que actuarà al costat del contrabaixista noruec Ole Morten Vagan i el barceloní Jordi Rossy en un concert d’inici de la gira europea i que també inaugurarà el festival de Jazz de Girona. El concert de la cantant israeliana Noa serà un dels plats forts de la temporada, amb la presentació del seu nou treball Love Medecine. Canten Giné / Canten Ovidi serà un concert molt especial en homenatge a aquests emblemàtics cantants dels dos extrems dels Països Catalans, en el qual intervindran figures com Pascal Comelade, Pere Figueres o Carles Dénia. La temporada s’acomiadarà el 27 de desembre amb un dels artistes més brillants del panorama musical actual: el cantant i compositor Antonio Orozco, que presentarà a Girona el seu darrer àlbum.
 
Les línies de treball de la programació s’orienten a reforçar el teixit musical de la ciutat, projectes exclusius i de producció pròpia que donen valor afegit a una programació que és única i que impulsa el talent de casa nostra com són la Jove Orquestra Auditori de Girona (JOAG), que continua la tasca pedagògica a través de la professionalització de joves intèrprets gironins, i en aquesta ocasió estrenarà en primícia la Simfonia Girona, del mestre Francesc Cassúm; el Cor Geriona, cor de l’Auditori de Girona, que posarà música durant el Nadal amb un concert molt divers de música religiosa, nadales i temes del seu darrer disc; i el Cicle Girona Coral, que en la tercera edició que es durà a terme els diumenges del mes d’octubre, comptarà amb quatre corals de la ciutat que tindran la possibilitat de realitzar un concert dins la programació estable de l’Auditori.

L’Espai Marfà conjuntament amb la Casa de la Música Salt-Girona i la secció de Joventut Ajuntament de Girona, presenta una programació de 27 activitats que incideix en la formació i divulgació musical, en  la gestió cultural i en accions de suport a la creació i l’exhibició.  La programació d’activitats musicals a l’Espai Marfà manté els seus eixos bàsics però guanyen pes els projectes de suport a la creació i exhibició amb una convocatòria d’ajudes per a la producció i direcció de directes per ajudar a formacions musicals a concebre les seves actuacions com a espectacles musicals que cal pensar i treballar. Les accions de suport a la creació es complementen amb la convocatòria d’ajudes per a l’enregistrament de maquetes i el projecte Buc obert possibilita primeres experiències dalt de l’escenari.

En l’eix programàtic centrat en la divulgació musical destaquen les Sessions LP, un cicle d’audicions comentades d’àlbums clàssics del rock on Txarly Brown, Jesus Rovira (Lax’n’Busto) i Jordi Busquets (Albert Pla, Quimi Portet) comentaran discos de referència de Peret, Red Hot Chili Peppers i The Velvet Underground respectivament. Amb finalitats igualment divulgatives, la Diada de la Rumba oferirà tallers i activitats de pràctica musical col·lectiva a l’entorn de la rumba catalana.

Com cada temporada, es treballa en col·laboració entre el sector públic i privat, i alguns dels concerts de la programació són possibles gràcies a l’estret treball entre l’Auditori de Girona i les institucions, empreses i entitats culturals que comparteixen i intervenen en la vida musical de la ciutat.

L'Espai Marfà ha treballat la programació conjuntament amb Batec Musical, el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Biblioteca Salvador Allende, Foment de la Rumba Catalana (FORCAT), Nou Espiral, La Gerundina, Observatori per la Prevenció Auditiva dels Músics, Mútua Intercormarcal, Prevint,  ESMUC, EUMES, Associació Brainstorming i Casa de la Música Salt - Girona.

Totes les entrades i abonaments es posen avui mateix a la venda a través dels canals habituals, i els usuaris i usuàries del Club Girona Cultura gaudiran de descomptes especials en tots els concerts de la programació. Les taquilles de l’Auditori de Girona obriran de forma excepcional del 21 al 31 de juliol, de dimarts a divendres de 12 a 14 hores.