La Festa Major de Platja d'Aro ja té nou cartell

El disseny s'ha escollit entre 30 propostes

La Festa Major de Platja d’Aro 2015 presenta nova imatge gràfica, escollida entre una trentena de propostes presentades pels alumnes de l’Escola Superior d’Art i Disseny d’Olot a l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro. L’obra guanyadora, Pesca la festa, és una proposta creada per la banyolina Gemma Planas –amb la col—laboració de Judith Bassagañas, Anna Grimaldi i Met Taliu- premiada amb 500 euros, i que esdevé el cartell promocional d’enguany. Aquesta és la tercera edició del concurs, fruit del conveni de col—laboració entre el consistori i l’únic centre de formació superior en l’àmbit de les arts de les comarques de Girona. Més enllà del cartell premiat, el jurat també ha fet una menció especial per a l’obra Pensar, comunicar, resoldre de la gironina Jordina Juncosa.

Platja d’Aro celebra del 13 al 16 d’agost, la Festa Major 2015 amb l’esperit d’oferir un ampli conjunt d’activitats atractives per a tots els públics i per a totes les edats. La gratuïtat i l’aire lliure com a escenari de gairebé totes les propostes són els trets característics d’una festa que dissenya un programa obert, dinàmic i engrescador amb concordança amb el cosmopolitisme de la vila. Hi ha una trentena actes organitzats per l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro amb col—laboració amb diverses entitats locals, amb la música, l’esport, la cultura i les noves tecnologies com a protagonistes.

Hi té un paper molt destacat la música amb quinze concerts gratuïts amb formacions capdavanteres en el seus gèneres: The Penguins amb l’espectacle Reggae per a xics; i el concert i ball de Festa Major amb La Principal de La Bisbal (dijous 13 d’agost); la proposta Heavy per Xics, el concert d’Enrique Muñoz dins del Festival de Guitarra de Girona, el de Jesse Davis & Barcelona Jazz Orquestra en el marc del Festival Nits de Jazz i doble sessió de rumba amb Bananna Beach i Gertrudis (divendres 14 d’agost); animació infantil amb Els Trambòtics, sardanes amb la Cobla Foment del Montgrí, havaneres amb Llops de Mar i la festa musical Va Parir Tour de Ràdio Flaixback (dissabte 15 d’agost); i Medusa Box, el tribut a AC/DC que proposa The Bon Scott Band, i Joan Colomo & La Radiofórmula (diumenge 16 d’agost).

Com a novetat, enguany destaca el trasllat en el marc de la Festa Major, de la tercera edició de Firafan, diumenge 16 d’agost (11-21 h) al Palau d’Esports i Congressos; fira de compra i venda de col—leccionisme de productes relacionats amb el cinema i sèries de televisió i d’animació, el còmic i la literatura fantàstica i de ciència ficció, la música, els videojocs i tot el marxandatge relacionat que envolta aquests mons – joguines, figures, peces de roba, pòsters, il—lustracions o objectes de culte i disseny-Organitzada per l’entitat local l’Associació Arocinema és oberta a professionals i particulars, però amb inscripció prèvia fins al 26 de juliol, mitjançant el formulari allotjat al lloc web www.arocinema.com. Altres propostes són: mercat d’artesania, taller de bombolles de sabó, campionat de sudoku, taller de maquillatge, o cercavila amb batucada i pallassos... També missa solemne, passejada en poni inflables, o campionat de botifarra. En l’àmbit esportiu pràctica popular de korfbal; torneigs de futbol platja, nocturn de pàdel, juvenil de tennis, bàsquet 3x3 i d’escacs.