Mor una nena d'uns dotze anys en ser aconseguida per un llamp a Campelles

Els Mossos d'Esquadra han rebut l'avís dels fets cap a dos quarts de vuit del vespre

Una nena d'uns dotze anys ha mort aquest divendres a la tarda en ser aconseguida per un llamp a Campelles (Ripollès), segons han explicat els Mossos d'Esquadra. Les primeres investigacions ha confirmat que es tracta d'una mort accidental.

Segons ha informat Protecció Civil la nena formava part d'un grup de colònies que havia sortit a fer una passejada per la zona. Aquesta tarda la zona del Ripollès i la Cerdanya han estat escenari d'una tempesta elèctrica de consideració.

La víctima i els seus companys -una trentena de nens- havien fet una ruta des de Montgrony fins a Campelles, on han arribat a mitja tarda per fer-hi nit amb tendes.

Cap a les set de la tarda, els nens estaven jugant a la zona del Pla de Santa Maria, un indret on hi ha una creu de ferro que marca el terme de Campelles. Ha estat aleshores quan s'ha desencadenat una violenta tempesta i es creu que un dels llamps ha impactat contra la creu i, per efecte rebot, ha tocat la nena i li ha impactat al damunt.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha confirmat la mort de la menor a causa del llamp. El SEM ha activat tres ambulàncies per atendre l'incident i també ha mobilitzat un servei de psicòlegs per atendre els companys de la víctima.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, fins a les 20.00 h d'aquest divendres, han caigut 148 llamps núvol-terra a Catalunya. El Ripollès amb 73 i la Cerdanya amb 21 han estat les comarques més afectades.

Nit a Queralbs

102 persones entre nens i monitors de tres grups d'acampada diferents hauran de fer nit en un local que els posarà a disposició l'Ajuntament de Queralbs (Ripollès), segons ha explicat Protecció Civil.

Tots tres grups s'han vist sorpresos per la tempesta intensa que aquesta tarda ha afectat diversos punts del Ripollès. Davant la forta pluja, els monitors dels tres grups han decidit demanar allotjament per passar la nit. Finalment serà l'Ajuntament del municipi el qui habilitarà un espai en un local municipal per proporcionar aixopluc als excursionistes.

Protecció Civil ha informat posteriorment que dos dels grups d'acampada han estat allotjats a Casa Núria i un tercer a l'alberg La Farga.