Salt aprova els sous i les dedicacions per al proper mandat amb el suport de CiU

L'alcalde, Jordi Viñas, es reserva una dedicació del 80% però de moment no la cobrarà

L'aritmètica ha entrat en joc al ple extraordinari de Salt d'aquest dijous per tirar endavant els diferents punts del cartipàs. Per a un dels punts sempre més polèmics, el relacionat amb les retribucions i les dedicacions, l'equip de govern de vuit regidors d'ERC i Independents per Salt-CUP han comptat amb el suport relativament inesperat dels sis regidors de CiU, que ha governat a Salt durant el darrer mandat.

En el ple d'investidura i durant les setmanes de negociacions per formar govern, el partit més afí als dos del govern ha estat el PSC. No ha entrat al govern però no es descarta que ho pugui acabar fent més endavant. Tot i això, el PSC ha decidit fer una "abstenció crítica en aquest punt". La portaveu, Iolanda Pineda, ho ha argumentat perquè "no han trobat la fórmula perquè no hi hagi cap increment en la quantia en relació al mandat anterior" i perquè tampoc hi ha cap previsió per donar cabuda als tres regidors socialistes en un futur. També s'han abstingut el regidor de Ciutadans i el de Canviem Salt.

El portaveu de CiU, Jaume Torramadé, ha justificat el suport a l'equip de govern per "no contribuir a l'espectacle" en que se solen convertir aquest tipus de negociacions i, també, perquè consideren que no hi ha cap increment desmesurat. "És just que es cobri per la feina que es fa", ha argumentat Torramadé.

L'equip de govern ha exposat que han intentat contenir al màxim la despesa però hi ha hagut diferents factors que han fet augmentar aquesta partida. D'una banda, que han optat per incrementar el nombre de regidors amb algun tipus de dedicació en compte de cobrament per assistències i això porta aparellat, també, pagar seguretat social.

"Hem presentat un cartipàs de màxims però ja hem explicat que de moment no tot s'assumirà", ha explicat el portaveu d'ERC Àlex Barceló. Segons el cartipàs, l'alcalde tindrà una dedicació del 80% i un sou mensual de 2.285,71 euros. Jordi Viñas, però, de moment no ho assumirà i farà compatible la feina d'alcalde amb la seva professió.

Un tinent d'alcalde, Toni Vidal, tindrà dedicació exclusiva, amb un sou mensual de 2.285,71 euros. Dos tinents d'alcalde, Àlex Barceló i Ferran Burch, tindran una dedicació de fins al 80% i una dedicació parcial del 80% amb un sou de 1.828,57 euros al mes. Ells dos però, tampoc ho assumiran encara. Dues regidories delegades amb dedicació del 60% amb una remuneració de 1.371,43 euros i dues regidories amb dedicació de 35% i un sou de 800 euros mensuals.

El portaveu d'IPS-CUP, Ferran Burch, ha detallat també que han augmentat els diners per assistència a plens perquè eren anormalment baixos. Així, per assistència es passa de cobrar 250 euros a cobrar-ne 400.

Només han votat en contra d'aquest punt els dos regidors de PxC perquè consideren que no es pot donar llum verda a un cartipàs que preveu més despesa per als polítics.

El punt del cartipàs per crear dues places de càrrecs de confiança, que de moment es creen però tampoc s'ocupen, ha rebut el suport de divuit regidors (ERC, IPS-CUP, CiU, PSC i Canviem Salt) i tres vots en contra (PxC i Cs).

Finalment, el punt sisè per nomenar els representants de l'Ajuntament de Salt als diferents ens i organismes dels quals forma part el consistori ha rebut el suport de tots els grups excepte CiU, que hi ha votat en contra, i de PxC, que s'han abstingut.