Girona dóna la benvinguda als infants sahrauís que passaran l’estiu a la ciutat

Són una vintena de nens i nens procedents de camps de refugiats de Tindouf

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, acompanyat de la regidora d’Educació i Esports, Isabel Muradàs, i el regidor de Joventut i Participació, Cristóbal Sánchez, van rebre ahir a la tarda al Saló de Plens els nens i nenes provinents dels camps de refugiats sahrauís que s’estaran tot l’estiu a Girona.

El grup, format per 26 infants, va arribar a la ciutat al mes de juny i s’hi estarà dos mesos en famílies acollidores en el marc del programa Vacances en Pau, que organitza l’Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí – ACAPS Girona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona. A tota la demarcació de Girona hi ha una vuitantena d’infants procedents dels camps de refugiats de Tindouf, on hi ha la daira de Farsia, ciutat agermanada amb Girona des de l’any 1997.
 
Durant l’acte, l’alcalde Carles Puigdemont ha subratllat la voluntat “d’establir i mantenir un vincle i un coneixement amb el poble sahrauí” posant èmfasi en el “reconeixement de les identitats culturals dels pobles” d’arreu del món i en la significació de la lluita sahrauí, simbolitzada per una bandera que “a Girona sempre hem tingut al cor”. Precisament, la representació dels infants sahrauís que avui han assistit a la recepció ha lliurat a l’alcalde una bandera de la República Àrab Sahrauí Democràtica a més d’altres obsequis per als regidors del consistori, alguns dels quals eren presents a la recepció. Des de l’Ajuntament, també s’ha lliurat a cada infant una bossa amb diversos presents.
 
A la recepció d’aquesta tarda hi han assistit també, a més dels infants, les famílies acollidores i representants de l’entitat ACAPS Girona. Durant les setmanes que els infants s’estan amb les famílies gironines, tenen l’oportunitat de compartir el seu dia a dia i millorar, durant un temps, les dures condicions de vida del seu poble. A més, en el marc de la seva estada a la ciutat, passen revisions mèdiques completes, fan visites als especialistes i tenen la possibilitat d’intervenir-se quirúrgicament si és necessari. Per a les famílies, l’acollida suposa una experiència d’intercanvi i aprenentatge gràcies a la convivència amb uns infants que els mostren la realitat i costums del poble sahrauí.