La Festa Major de Lloret de Mar comptarà amb més de quaranta actes gratuïts

La programació s'ha donat avui a conèixer

Lloret de Mar ja té tancat el programa de Festa Major amb més de quaranta actes gratuïts que comencen el proper divendres 17 de juliol i que s’allargaran fins al diumenge 26 de juliol.

Els actes centrals de la Festa Major tindran lloc el dia 24 de juliol, quan Lloret homenatja la seva patrona, Santa Cristina. Les activitats comencen a les 7.30h amb la passada d’obrers pels principals carrers de la població tot anunciant la sortida de la processó, a l’església de Sant Romà, per anar fins a la platja de Santa Cristina.

A partir demà, l’Ajuntament i l’Obreria de Santa Cristina posen a disposició de tothom tiquets, a un 1 euro cada un i que destinats a l'entitat Càritas, per a les embarcacions que faran el seguiment de la processó per mar i que té el seu punt culminant amb el cant de la salve, a la badia de Santa Cristina.

Posteriorment hi haurà la regata de llaguts S’Amorra Amorra de les tripulacions masculines, una de les més destacades de Catalunya. Arribats a la platja de Santa Cristina, es farà la pujada en processó fins a l’ermita de Santa Cristina on el bisbe de Girona oficiarà la missa solemne. A la sortida, ja estarà preparat el tradicional estofat ofert als mariners i autoritats convidades.

La tornada de la processó, prevista cap a les 12.00 h, acabarà amb la regata de llaguts S’Amorra Amorra de les tripulacions femenines. A la tarda, a les 19.30 h, es celebra el Ball de Plaça a la plaça de la Vila, una dansa cerimonial d’origen antic anomenada també Dansa de les Almorratxes. Aquesta dansa constitueix l’acte central de la Festa Major, i es celebra de forma ininterrompuda des de temps immemorial. Hi ha documents de l’any 1592 que ja testimonien la seva existència.

A banda dels actes centrals, hi ha previstes moltes altres activitats en un programa que combina novament tradició amb actes com la trobada gegantera de l’Associació de Gegants i Capgrossos de Lloret de Mar, la cantada d’havaneres, el correfoc, l’ofrena floral de Santa Elm i propostes més actuals com són el concert de música de pel•lícules, l’actuació “ComedyNaits”, el concert d’Els Pets, el castell de focs artificials o el concert de Festa Major. Cal destacar també, novament, la presència d’activitats esportives com són el torneig de petanca de Santa Cristina, el torneig de bàsquet 3x3 o la 30a travessia nedant a la badia a Lloret que mostren l’alta implicació de les entitats de la vila.

Pots descarregar aquí tot el programa de la festa.