Calonge s'omplirà d'havaneres i boleros aquest dissabte

La primera edició de la cantada comptarà amb Arjau, Neus Mar i Bergantí

Amb la voluntat de convertir-se en un dels referents musicals de les havaneres i els boleros a la Costa Brava, l’Ajuntament de Calonge organitza per aquest dissabte, 18 de juliol, la primera edició de la Cantada d’Havaneres i Boleros, en la qual participaran els grups Arjau, Bergantí i Neus Mar.

Les tres formacions actuaran el proper dissabte a la platja de Sant Antoni, a l’espigó de l’Amistat, en un concert gratuït al llarg del qual interpretaran havaneres, boleros i cançons de taverna. Entre el repertori escollit per aquest concert hi ha composicions tant populars com La balada d’en Lucas, de Josep Lluís Ortega Monasterio, Havaneras de Cádiz, d’Antonio Burgos i Carlos Cano, o La barxa xica, de Josep Mª Roglan i Rafael Llop.

El repertori d’aquesta primera cantada d’havaneres i boleros inclourà gairebé una trentena de peces, i tindrà el punt culminant amb l’actuació conjunta de les tres formacions participants, que interpretaran la cançó popular La bella Lola i El meu avi, d’Ortega Monasterio.
 
La primera edició de la Cantada d’Havaneres i Boleros de Sant Antoni neix amb la vocació de convertir-se en un dels referents dels concerts d’aquest gènere musical a la Costa Brava, i està organitzada per l’Ajuntament de Calonge, sota la coordinació i presentació de Francesc Sánchez Carcassés i també amb la col·laboració de la Unió Esportiva Calonge. La cantada començarà a les 22 h. a la platja de Sant Antoni, a l’alçada de l’espigó de l’Amistat, i l’entrada és gratuïta.
 
Arjau

Fundat l’any 1997 per Jordi Rubau i Jordi Grau, proposa, des del seu inici, una manera respectuosa i pròxima d’entendre l’havanera. Amb la incorporació d’en Xiqui Ramon, veu d’una dilatada trajectòria, manté el mateix esperit interpretatiu i evoca els tercets clàssics de Calella de Palafrugell. Paraules és el seu darrer treball discogràfic.
 
Neus Mar

S’endinsa en un món tradicionalment de veus masculines aportant una visió diferent però mantenint l’essència del gènere. Música cubana, boleros, havaneres clàssiques i actuals, en català i en castellà, unint la tradició amb un estil renovador i personal. Recentment ha presentat el nou cd Aigua de flors.
 
Bergantí

Aquest grup de Malgrat de Mar és un dels més respectats del món de l’havanera. Des de 1982 continuen una línia marcada per un estil propi i característic on prima una qualitat musical que els permet interpretar els temes més populars però, alhora també cançons amb més dificultats gràcies al seu treball seriós i constant.