Martí Gironell publica el seu primer llibre infantil

‘El nen dibuixat' és el títol del conte, il·lustrat per Pedro Rodríguez

Després del gran èxit de la seva última novel·la històrica, Strappo, que ja va per la tercera edició i té bones perspectives en l'àmbit internacional, Martí Gironell canvia totalment de gènere i publica el seu primer conte infantil. En El nen dibuixat ( La Galera ) Gironell narra la història d'en Quim, un nen al qual li agrada molt que li llegeixin contes, fins a tal punt que voldria entrar a dins de les històries: un fet que només seria possible si fos un dibuix.

Amb El nen dibuixat l'escriptor s'endinsa, per primera vegada, dins del món de la literatura infantil. El motiu d'aquest canvi de gènere no és cap secret: Gironell confessa que ha escrit el llibre per a algú molt proper.

“El meu fill de dos anys sempre ha estat envoltat de llibres i diu sovint que li agradaria entrar dins de les il·lustracions. És per això que vaig decidir escriure un llibre per a ell, en què seria el protagonista”, explica l'escriptor besaluenc. “El personatge principal del llibre, al llarg de la història, es va trobant protagonistes d'altres contes, que l'acompanyen durant el seu viatge”, afegeix Gironell, que vol que altres nens, en llegir el conte, se sentin identificats amb en Quim i comparteixin aquesta “voluntat de descobrir nous mons, a través d'una aventura constant”.

Martí Gironell recalca el paper de l'il·lustrador Pedro Rodríguez, que ja havia participat anteriorment en altres llibres de la mateixa editorial. “La vista dels lectors de seguida se'n va cap a les il·lustracions. La reacció dels nens és immediata ja que els dibuixos són molt atractius.” El periodista i escriptor garrotxí, col·laborador habitual d'El Punt Avui, diu que li ha fet “molta il·lusió” escriure aquest conte, amb què pretén “fer entrar el cuquet de la lectura” als nens a partir de sis anys i, fins i tot, als lectors de menys edat.

L'escriptor confessa estar “nerviós” ja que, a partir del mes de setembre, visitarà diverses escoles de Catalunya per tal de presentar el llibre i compartir la seva passió per la lectura amb nens i nenes de tot el país. “Considero una gran responsabilitat intentar induir-los a la lectura. Segurament serà una gran experiència i una prova de foc. Si la supero, no descarto tornar a escriure altres contes infantils. La veritat és que estic molt engrescat”, conclou Gironell. Mentrestant, Strappo, presentada a l'abril a la Fira del Llibre de Londres, continua la seva carrera internacional.