Més d'un centenar de ciclistes tornen a reclamar no ser multats a Girona

Tampoc aproven la nova ordenança que prohibeix ajuntar taules a les terrasses durant la nit

Més de 100 persones han atès la crida feta per l'Assemblea de Veïns del Barri Vell i aquesta tarda han agafat les seves bicis per protestar contra algunes mesures del consistori, com la campanya per multar ciclistes o la prohibició d'ajuntar taules a les terrasses a partir de les 11 de la nit.

Per fer palès el seu malestar, els manifestants han recorregut els carrers del Barri Vell en bici i, posteriorment, han parat taula davant l'ajuntament -mentre a dins s'hi feia el ple municipal- per fer-hi un berenar popular.

Un total de 19 establiments del barri han col·laborat amb la protesta aportant menjar i beure.

Demanen diàleg al govern municipal perquè negociï quin model s'ha d'aplicar a aquesta zona.

Una mostra de malestar

Els veïns molestos amb algunes de les decisions del consistori que afecten el Barri Vell han fet sentir la seva veu en una protesta que ha tingut l'epicentre a la plaça del Vi. Convocada per una assemblea de veïns que s'ha creat fa just dues setmanes, l'objectiu era visualitzar el malestar dels ciutadans que no comparteixen algunes mesures del consistori. Concretament, la protesta neix per dues decisions polèmiques: la campanya per sancionar ciclistes i la normativa que prohibeixen ajuntar taules a les terrasses d'aquesta zona de la ciutat a partir de les 11 de la nit. 

A les set del vespre, i acompanyats de bicicletes, un centenar de persones s'han concentrat davant l'ajuntament per començar una marxa pel centre de la ciutat. Una hora més tard, arribaven de nou a la plaça disposats a muntar taules davant l'ajuntament i fer-hi un berenar popular. Un total de 19 establiments del barri han col·laborat aportant menjar i beure. "Estem molt contents de la resposta", ha reconegut un dels organitzadors, Gerard Clos. 

La protesta ha tingut un caràcter festiu i lúdic -hi ha hagut música i han acabat ballant swing a les portes de l'ajuntament- i busca que el consistori cedeixi i derogui aquestes normatives. "Volem que s'asseguin a negociar i que puguem decidir entre tots quin model de barri volem", ha manifestat Clos. La protesta s'ha fet coincidint amb el ple municipal.