Un incendi calcina 20 hectàrees de vegetació forestal a Portbou

El foc s'ha originat de matinada al costat de la carretera N-260 que ha quedat tallada

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat poc abans de tres quarts de set del matí un incendi forestal que ha començat poc després de la una de la matinada a l'altura del quilòmetre 2 de la N-260, que ha restat tallada en els dos sentits de la marxa, i ha calcinat unes 20 hectàrees de vegetació a la zona del coll dels Belitres.

Segons els Bombers de la Generalitat, en un primer moment s'ha prioritzat i controlat el flanc esquerre, que tenia més potencial, mentre que després les tasques d'extinció s'han concentrat en acabar de tancar el perímetre i controlar el flanc dret, que es dirigia cap al mar. Fins al lloc, s'hi han desplaçat 25 dotacions dels Bombers i dels Pompiers francesos. Es preveu que al llarg del matí, continuïn remullant i revisant el perímetre afectat amb set dotacions terrestres i el suport d'un helicòpter dels Bombers de la Generalitat i quatre dotacions dels Pompiers.

En l'incendi també treballen una unitat de les ADF (Agrupacions de Defensa Forestal) de la zona, efectius del cos d'Agents Rurals, 7 patrulles dels Mossos d'Esquadra i efectius de la Guàrdia Civil.

Pel que fa a les comunicacions, la N-260 ha quedat reoberta al voltant de tres quarts de nou d'aquest matí.