Un Sting en plena forma obre el festival Cap Roig de Calella de Palafrugell

L'artista britànic torna a Calella de Palafrugell quatre anys més tard i es posa el públic a la butxaca

El festival Cap Roig ha fet una aposta segura per inaugurar la 15ena edició del festival. Sting va esgotar les entrades per a aquest concert des de fa setmanes. Aquesta nit ha demostrat que, als seus 64 anys, lluny de jubilar-se està en plena forma. Acompanyat de la seva banda (destacava un joveníssim violinista -Peter Tickell- que ha arrencat el públic dels seients amb el seu solo), ha fet un concert on els ritmes de rock s'han barrejat també amb el blues i el pop. 

El britànic ja havia actuat a Cap Roig l'estiu del 2011, però llavors el públic va gaudir de l'Sting més simfònic. En aquella ocasió es va fer acompanyar per l'Orquestra Simfònica del Vallès. 

Sting ha arrencat el concert puntual -de fet encara hi havia molta gent que no havia ocupat les seves localitats- amb els primers acords de 'If I ever lose my faith in you'. El públic s'ha afanyat a ocupar seients perquè Sting ha començat a cop d'èxit. L'han seguit 'Every little thing she does is magic' i un dels temes més coneguts de la seva carrera en solitari: 'Englishman in New York'.

Tot i que Sting va editar nou àlbum amb cançons inèdits el 2013 (titulat 'The last Ship'), el concert ha estat centrat en els grans èxits, tant amb la seva banda The Police com en solitari. Han sonat als Jardins de Cap Roig temes com 'De do do do' , 'Every brath you take' i 'Walking on the moon'. 

L'artista britànic no destaca per ser massa comunicatiu amb el públic. Tot i ser estalviador en paraules, no ha dubtat en fer cantar els més de 2.000 assistents. Ho ha aconseguit en 'Walking on the moon' i ho ha tornat a fer 'Heavy cloud no rain'. 

El públic s'ha anat escalfant a mesura que el concert avançava. Un dels punts àlgids ha estat quan Sting ha interpretat un dels seus grans èxits 'Message in a bottle' i part del públic -sobretot els de les darreres grades- s'han aixecat a ballar. 

Transcorreguda una hora i mitja, Sting ha interpretat una versionada 'Roxanne' -hi ha barrejat entremig 'Ain't no sunshine' de Bill Withers- i s'ha acomiadat del públic, que l'aclamava ja dempeus. Quan ha sortit a fer el primer bis, el públic ja no s'ha assegut fins al final de l'actuació, que s'ha acabat amb 'Fragile'.

Al final del concert, el director del festival, Juli Guiu, respirava tranquils. "Estem contents, ha estat una gran nit per inaugurar el festival", ha reconegut. Per als dos propers concerts també està tot venut. Demà és el torn de Ben Harper i divendres vinent Lady Gaga amb Tony Bennett. 

Sting, màxim exponent del pop-rock britànic

Compositor, cantant, actor, autor i activista, nascut a Newcastle (Anglaterra), va formar 'The Police' amb Stewart Copeland i Andy Summers el 1977. Des del 1989 ha editat 14 àlbums en solitari i ha estat guardonat, entre d'altres, amb deu Grammys, dos Brits, un Golden Globe, un Emmy, tres nominacions als Òscar i és membre del Hall of Fame.


Ha venut al voltant de 100 milions d'àlbums combinant la seva carrera en solitari amb 'The Police' . El seu últim treball, 'The Last Ship' , està inspirat en els seus records de la comunitat de les drassanes de Wallsend, al Nordest d'Anglaterra, on va néixer i créixer. Recentment, s'ha estrenat l'obra amb el mateix nom a Broadway amb música i lletra de Sting en la que interpreta a Jackie White. Ha aparegut en més de 15 pel·lícules i ha escrit dos llibres.