Figueres serà escenari d'una superproducció de Hollywood amb Christian Bale

Es filmarà al castell de Sant Ferran i es necessiten 1.000 figurants

Com Girona amb Joc de Trons i la segona part d'Ocho apellidos vascos, Figueres també es transformarà en un plató de cinema a partir de la tardor. El castell de Sant Ferran serà l'escenari on es rodarà 'The promise', un triangle amorós ambientat a la fi de l'Imperi Otomà. La cinta la dirigirà el britànic Terry George (Hotel Rwanda) i estarà protagonitzada per Christian Bale (El cavaller fosc) i Oscar Isaac (A propòsit de Llewyn Davis).

Malgrat que la productora del film, Babieka Films, no ha volgut avançar cap detall de la producció, sí que ha confirmat que el càsting per escollir 1.000 figurants es farà entre el 17 i el 21 de juliol a la Casa Empordà. Els únics detalls que es coneixen de la futura producció són els que va avançar la revista especialitzada Variety el passat mes de juny.

Segons aquesta publicació, la cinta parla d'un triangle amorós entre un estudiant de medicina (Oscar Isaac), un periodista nord-americà (Christian Bale) i una atractiva i sofisticada dona. La història s'emmarca en els últims dies de l'Imperi Otomà abans de ser dissolt per les forces aliades a la Primer Guerra Mundial.

Càsting per escollir 1.000 figurants

A banda de Figueres, la pel·lícula també es dorarà en escenaris de Madrid, Segovia i Àvila. En total, la productora, Babieka Films, contractarà més de 3.000 figurants, 1.000 d'ells a Figueres.

Segons han explicat la productora, a Figueres el càsting es farà a la casa Empordà i tindrà lloc entre el 17 i el 21 de juliol entre les onze del matí i les vuit del vespre en funció de la tipologia dels figurants. Així, el divendres 17 serà el torn dels més joves. Es busquen nens i nenes d'entre 7 i 13 anys amb el cabell i ulls foscos i es prioritzaran els d'ètnia àrab.

El dissabte 18 de juliol estarà reservat a homes de constitució forta i atlètica, si pot ser amb formació militar i que siguin esportistes.

Per últim, el 21 i 21 de juliol, el càsting serà per homes i dones d'entre 20 i 60 anys d'ulls i pèl fosc, prims i prioritàriament d'ètnies àrabs i negres", sense tatuatges visibles ni pèl tenyit.

La pel·lícula 'The Promise' també es rodarà en localitzacions de Madrid, Segòvia i Àvila, i a Figueres l'escenari serà el castell de Sant Ferran, una fortalesa militar del segle XVIII construïda sobre un turó.

Segons la productora, els aspirants que vulguin assistir al càsting hauran de dur una fotocopia del document d'identitat o el passaport, certificat de titularitat bancària i l'expedient laboral. El dia de rodatge es pagarà a 60 euros.