La CUP de Girona demana a l'Hotel Ultònia que no llogui un espai a l'extrema dreta

La direcció de l'hotel rebutja la proposta i s'empara en el dret d'expressió

La CUP de Girona ha demanat a la direcció de l'Hotel Ultònia que no llogui un espai al grup d'extrema dreta "Somatemps" que aquest proper cap de setmana té previst realitzar un acte en una de les sales de congressos de l'hotel.

Els independentistes han expressat el seu malestar davant el fet que aquest grup "vinculat a l'extrema dreta catalana, que sempre ha defensat el franquisme i ha atacat els drets nacionals i socials del poble català" trobi refugi en les instal·lacions de l'Ultònia.

Amb tot, la CUP demana la suspensió de "cessió d'espais a la formació" que visitarà Girona "per difondre l'odi i les idees discriminatòries lligades històricament al feixisme que durant massa anys gironins i gironines van haver de patir de primera mà".

La direcció s'hi nega

La resposta de la direcció de l'Hotel Ultònia ha arribat avui en forma de negativa. En un text publicat a través de Twitter, expliquen que en cap cas "s'ha col·laborat ni cedit espai a l'organització Somatemps". Amb tot, expliquen que l'espai ha estat llogat i, per tant, "es tracta d'un acte privat i aliè" a l'hotel.

En aquest sentit asseguren que "defensen la llibertat de pensament" i estan "compromesos amb els valors democràtics de la ciutat".

Per la seva banda el número 2 de la CUP, Lluc Salellas, els retreu que "emparin" a l'extrema dreta "encara que sigui per diners" i els emplaça a llegir el reportatge del fotoperiodista, Jordi Borràs sobre Somatemps.