Figueres continua lluitant contra el frau elèctric al barri del Culubret

Avui s'ha fet un nou control que ha detectat deu habitatges connectats a la xarxa de forma il·legal

L'Ajuntament de Figueres continua lluitant contra el frau de fluid elèctric al barri de Culubret. Aquest dijous al matí, membres de la Guàrdia Urbana, agents dels Mossos d'Esquadra i tècnics de la companyia Endesa han tornat a realitzar un nou control en aquest sector de la ciutat.

En total, han fet 85 inspeccions a comptadors elèctrics del barri i han detectat deu habitatges connectats de forma il·legal a la xarxa elèctrica. Aquests controls van iniciar-se ara fa uns mesos arran de les queixes pels talls de llum continus provocats per les sobrecàrregues dels comptadors il·legals connectats a la línia elèctrica.

Des del consistori avancen que continuaran fent controls periòdics. Els fets es remunten ara fa uns mesos, concretament el passat novembre, quan l'alcaldessa de la ciutat, Marta Felip, va expressar formalment una queixa veïnal.

Tal i com va explicar en aquell moment, els veïns de la zona patien cada dia talls de subministrament elèctric. Uns talls que també afectaven part del sector oest de la ciutat. Des d'aquell episodi, la Guàrdia Urbana i Endesa van començar a treballar plegats realitzant controls al barri del Culubret i que han servit per evitar els talls i les caigudes de subministrament elèctric que patien els veïns.

Des del consistori assenyalen que les caigudes eren provocades per la sobrecàrrega que havia de suportar la línia elèctrica a causa del gran nombre de comptadors connectats il·legalment a la xarxa. Aquest dijous, el tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Figueres, Pere Caselles, ha avançat que el consistori vol continuar realitzant aquests controls i dispositius de forma periòdica. Per la seva banda, l'alcaldessa considera que aquesta mena de controls permeten que els veïns del barri del Culubret "no se sentin desemparats".