Salt tindrà tres tinents d'alcalde i crearà una comissió per a la transparència

L'alcalde no vol dedicació exclusiva

L'equip de govern de Salt tindrà tres tinents d'alcalde: dos d'ERC, Àlex Barceló i Toni Vidal, i un d'IPS-CUP, Ferran Burch.

Aquest dijous han presentat el cartipàs d'un govern en minoria però que continua obrint la porta a que més endavant s'hi puguin incorporar els tres regidors del PSC.

"El govern està pensat per a onze", ha afirmat l'alcalde, Jordi Viñas. El cartipàs està tancat a nivell organitzatiu però encara no hi ha un acord definitiu sobre les retribucions dels regidors ni el nombre de càrrecs de confiança.

"Ho estem parlant amb la resta de grups", ha explicat Viñas. L'alcalde ha avançat que no tindrà dedicació exclusiva però sí que hi haurà força regidors amb diferents graus de dedicació.

Els cinc regidors d'ERC i els tres d'IPS-CUP formen govern en minoria, amb vuit regidors, però deixen la porta oberta perquè més endavant s'hi incorpori el PSC i acabin formant un govern amb una majoria d'onze regidors. "Aquestes negociacions, que han pogut semblar llargues, ens han servit per molt, per apropar postures", ha explicat l'alcalde Jordi Viñas. De moment, els socialistes s'han negat a entrar al govern després del 27S, com proposaven ERC i IPS-CUP.

L'equip de govern ha presentat aquest dijous el cartipàs. Hi hauran tres tinences d'alcaldia, dues per a ERC i una per a IPS-CUP. A banda de l'alcalde, un dels homes forts del govern serà el líder d'IPS-CUP, Ferran Burch, que assumirà competències important a Salt com acció social o habitatge. L'altre tinent d'alcalde, Àlex Barceló (ERC), s'encarregarà d'urbanisme i Toni Vidal (ERC) assumirà competències en matèria de seguretat ciutadana i hisenda.

La configuració de l'equip de govern es completa amb Eva Rigau (IPS-CUP) al capdavant de cultura, Núria Thió (ERC) amb responsabilitats d'educació i joventut, Marta Guillaumes (IPS-CUP) amb medi ambient i Isabel Alberch (ERC) responsable de salut i gent gran.

El ple, el 16 de juliol

El ple de cartipàs serà el dijous 16 de juliol. L'equip de govern té fins llavors per aconseguir el suport necessari per tirar endavant l'organigrama i les retribucions. Segons ha explicat Ferran Burch, volen que la despesa sigui similar a la que hi ha hagut durant el darrer mandat. Tot i això, ja ha avançat que segurament serà superior perquè hi ha més grups que en l'anterior legislatura com a conseqüència de la irrupció de nous partits al ple.

Encara no han especificat quants càrrecs de confiança hi haurà ni quantes dedicacions parcials o exclusives. Sí que han explicat que seran "forces" perquè, especifica Burch, la nova legislació obliga a acabar amb el sistema d'indemnitzacions per assistència a òrgans de govern i hi haurà un sistema de dedicacions escalonades.

L'alcalde, Jordi Viñas, ja ha explicat que no té cap intenció "de viure de la política" i compatibilitzarà el càrrec amb la seva professió de logopeda.

L'equip de govern també ha anunciat que crearà una comissió per la transparència i la participació ciutadana, a través de la qual volen aconseguir més implicació i més proximitat del govern a la ciutadania.