El Festival de Cap Roig arrenca amb el 80% venut i sis concerts amb entrades exhaurides

El britànic Sting dóna el tret de sortida a la cita

Quan falten només dos dies perquè el festival de Cap Roig torni a omplir de música el jardí botànic, el festival ha donat a conèixer el ritme de vendes i les darreres novetats del festival. Hores d'ara, ja s'ha venut el 80% del total d'entrades. Això suposa que de les 44.360 en total que es van posar a la venda setmanes enrere, ja se n'han venut 35.000. L'aforament per a cada concert és de 2.118 localitats. 

El director del festival, Juli Guiu, ha reconegut que estan molt satisfets amb el ritme de venda d'entrades -que és lleugerament superior a l'any passat- i que esperen que quan acabi el festival hauran venut pràcticament tot. "Quan es posen a la venda sempre hi ha moltes compres, després s'estabilitza i durant el festival s'acaben venent unes 10.000 entrades més", ha declarat. Les entrades oscil·len dels 18 als 270 euros. 

Sis concerts amb entrades exhaurides

El bon ritme de vendes fa que ja hi hagi concerts on es penjarà el cartell de tot venut. De fet, les tres primeres actuacions es troben entre les que ja han exhaurit entrades: Sting (divendres 10 de juliol), Ben Harper (dissabte 11 de juliol) i Tony Bennet & Lady Gaga (17 de juliol). Per als concerts d'Sting i Tony Bennet & Lady Gaga ja fa dies que es va anunciar que estava tot venut però el de Ben Harper s'ha exhaurit just aquest matí. A aquest llistat cal sumar-hi tres concerts més: el de Rosario (31 de juliol), i el primer dels docs concerts que faran Pablo Alborán (11 d'agost) i Alejandro Sanz (16 d'agost). 

El director ha explicat que també hi ha diverses actuacions que estan a punt de vendre-ho tot i que esperen poder anunciar properament que han fet 'sold-out'. Aquestes són les d'Antonio Orozco (1 d'agost), Passenger (5 d'agost), Blaumut i Núria Graham (24 de juliol) i el segon concert de Pablo Alborán (12 d'agost).

El director del festival ha explicat que sempre intenten obrir la cita amb un gran artista internacional -l'any passat va ser Elton John, per exemple- i enguany serà Sting, que està previst que repassi els grans èxits de Police i també de la seva carrera en solitari. La clausura del festival anirà a càrrec d'Alejandro Sanz i s'han programat dos concerts, un dels quals ja està exhaurit. 

Preparant el sopar solidari

Guitart Hotels col·labora des de fa vuit anys amb el festival i allotja als seus establiments la gran majoria d'artistes del festival. Des de fa tres anys, conjuntament, van impulsar la iniciativa de fer un sopar solidari per recaptar fons per a la lluita contra el càncer. 

Fa tres anys, l'artista convidat va ser Alejandro Sanz, fa dos anys no es va fer i l'any passat es va fer amb Antonio Orozco. El sopar es fa al restaurant Freu -a l'Hotel Guitart Monterrey de Lloret de Mar- i és per a només 60 comensals. Durant el sopar, l'artista comparteix la vetllada amb els convidats, canta i fins i tot es sorteja algun objecte personal. 

El festival ha anunciat que aquest estiu es tornarà a fer el sopar però que encara no poden desvetllar ni l'artista ni la data. En principi, els diners que es recaptin amb la venda de tiquets i amb la subhasta aniran a parar a la lluita contra el càncer. Guiu ha explicat, però, que es pot donar la circumstància que l'artista escollit -que sempre és un dels que participa al festival- decideixi que els fons vagin a una altra causa benèfica.