La llista Robert Parker puntua 50 vins de la DO Empordà com a excel·lents o molt bons

Ja és la quarta de tot Catalunya amb vins referenciats a la prestigiosa llista internacional

Malgrat que bona part de la producció de la DO Empordà es destina al mercat intern, els reconeixements internacions als seus vins no paren de créixer. La llista del reconegut crític Robert Parker de l'any 2014-2105 ha puntuat 49 dels 51 vins de la DO Empordà com a excel·lents o molt bons.

Només dos vins es queden a un punt d'aquestes notes. Concretament, una vintena de vins han assolit la categoria d'excel·lents en aconseguir puntuacions de 90 punts o més. Tot i ser una de les denominacions més petites de Catalunya en extensió i nombre d'elaboradors, la DO Empordà és la quarta denominació catalana en nombre de vins referenciats a la llista, només superada per Priorat, Penedès i Montsant.

El vi més ben valorat amb 93 punts és el vi blanc Vd'O.6.13, de Vinyes d'Olivardots, seguit d'un vi dolç DO Empordà: la Garnatxa d'Empordà Solera, de Mas Llunes, que obté 93 punts. La tercera posició és pel vi negre Vinya Selva de Mar, del celler Mas Estela. Una desena de cellers de la denominació empordanesa aconsegueixen col·locar un o més vins a la categoria d'excel·lents.