Crespo es mostra 'orgullós' de la tramitació del projecte que va portar al cas Clotilde

Andrei Petrov diu que l'antiga plaça de toros de Lloret és un lloc maleït

L'exalcalde de Lloret de Mar (Selva) Xavier Crespo ha dit en finalitzar el judici pel 'cas Clotilde' que se sent "orgullós que tot allò que estava al POUM finalment es va realitzar, està escripturat i és un patrimoni" per la localitat.

D'aquesta manera, ha respost a la pregunta de si es tiraria enrere del que va fer o creu que el projecte de l'antiga plaça de toros es podria haver fet d'una altra manera. El judici ha quedat vist per a sentència, amb la fiscalia demanant-li dos anys i mig de presó, 17 d'inhabilitació i més de 830.000 euros de multa.

En l'última sessió del judici al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, la fiscalia ha considerat que amb aquella tramitació tant discutida per funcionaris de l'Ajuntament i membres de l'oposició es demostra que el govern municipal no va ser "imparcial" davant l'empresa russa DDC, d'Andrei Petrov. El fiscal manté la mateixa versió dels fets, acusant Petrov i la seva arquitecta, Pilar Gimeno, de subornar Crespo i l'extinent d'alcalde Josep Valls per tenir avantatges urbanístics en un projecte a l'antiga plaça de toros. El suborn consistia en un rellotge de 2.200 euros per a Crespo, un viatge a Moscou d'un dia i mig per a Crespo i la seva família i en patrocinis sense contracte als equips d'hoquei i futbol de la ciutat.


A Crespo i Valls els ha mantingut la sol·licitud de dos anys i mig i dos anys i tres mesos de presó per suborn passiu i prevaricació, 17 anys i 16 anys i mig d'inhabilitació per a càrrec públic, respectivament, a més de 831.600 euros de multa per a cadascú pels delictes de suborn i prevaricació. A l'expresident del club d'hoquei Joan Perarnau li manté la petició d'un any de presó, 831.600 euros de multa i inhabilitació de tres anys per suborn passiu.

Per a Petrov, la pena sol·licitada ha passat de dos anys de presó a un, a més de 831.600 euros de multa i set anys d'inhabilitació, mentre que a Gimeno, li sol·licita un any de presó, en comtes de dos, 831.600 euros de multa i set anys d'inhabilitació. A més, tots els acusats menys Perarnau haurien de pagar uns 34.000 euros més com a indemnització a l'Ajuntament.

En els seus informes finals, l'advocat de Crespo i Valls, Manuel González Peeters, ha dit que la investigació era un "muntatge" i semblava un "acudit", ja que no hi havia res il·legal en la tramitació urbanística i els suposats suborns eren un patrocini públic a dos clubs esportius, un rellotge que té el pare del suposat subornador i un viatge a Moscou d'un dia i mig en ple febrer i amb més de deu hores de vol.

En l'últim torn de paraula, tots els acusats han declinat el seu dret a utilitzar-lo excepte Petrov. L'empresari s'ha mostrat "orgullós" del projecte que va tirar endavant i s'ha remès al que ja va dir en una carta manuscrita que va fer quan era en presó preventiva. Tot i que inicialment es va negar a declarar i va dir que havia hagut de patrocinar els equips esportius perquè l'ajuntament li deixés tirar endavant el projecte de centre comercial i aparcament, més tard Petrov se'n va desdir. També ha explicat al tribunal que quan li va explicar a la seva àvia que volia construir en una antiga plaça de toros, la dona li va dir que era un lloc "maleït" perquè s'hi havia vessat "sang". Ara només espera que finalment no tingui raó la seva àvia.

Crespo no ha fet ús del seu dret a l'últim torn de paraula, però en sortir del Palau de Justícia ha dit als periodistes que no creu que fes res malament, sinó que se sent "orgullós" d'haver pogut tirar endavant tots els projectes previstos al pla urbanístic, ja que ara són un patrimoni per a Lloret.