Detingut per cultivar 261 plantes de marihuana en un local de Sant Narcís a Girona

La investigació va començar arran les queixes dels veïns per la forta olor que desprenia

La Policia Municipal de Girona va detenir divendres passat un home de 29 anys i veí de la ciutat per cultivar 261 plantes de marihuana en un local embargat del barri de Sant Narcís. La investigació es va iniciar després que els veïns de la zona alertessin de la forta olor a marihuana que provenia del local.

Davant les sospites, un agent de paisà s'hi va acostar per esbrinar qui l'utilitzava. Després de comprovar que el local disposava d'un únic accés, els agents van identificar l'única persona que hi va entrar durant el seguiment. Acompanyats per aquesta persona, un cop dins el local, els agents van localitzar les 261 plantes i tot l'equipament necessari per al cultiu de marihuana.

Dins el local, els agents de la Policia Municipal van veure que hi havia diferents sales prefabricades i preparades amb llum artificial, ventiladors, filtres i temporitzadors horaris i estris necessaris per al cultiu de marihuana. També es van trobar 261 plantes de marihuana distribuïdes per les sales en funció del procés de creixement. Les plantes mesuraven entre 40 centímetres i un metre d'alçada.


A la darrera sala s'hi van trobar també sistemes de pesatge i diferents bosses precintades amb marihuana preparades per a la venda. Així mateix, els agents van comprovar que el local no estava connectat a la xarxa d'abastament públic però que disposava de llum i aigua gràcies a la vulneració dels respectius comptadors.

Per tots aquests fets es va detenir l'home de 29 anys com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues i defraudacions de fluid elèctric i aigua.

Amb aquesta detenció, la investigació no es dóna per tancada i s'està a l'espera de poder relacionar més persones implicades en aquests delictes.