Girona podrà aprofitar imatges de 'Joc de Trons' per promocionar la ciutat

L'Ajuntament ha arribat a un acord amb HBO

L'Ajuntament de Girona ha tancat un acord amb la productora HBO per utilitzar "elements" de la sèrie Joc de trons per tal de promocionar la ciutat, com el nom de la sèrie o imatges del rodatge de la sisena temporada, que es gravarà a Girona.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont (CiU), ha explicat que ja han materialitzat l'acord per "vincular legalment la ciutat al nom de Joc de trons" i els detalls d'aquesta contraprestació es tancaran en un conveni que signaran en els pròxims dies el consistori i la productora, segons ha explicat.

El rodatge de part de la sisena temporada d'aquesta sèrie es farà a Girona entre el 3 i el 18 de setembre i com a escenaris sonen espais emblemàtics com el monestir de Sant Pere de Galligants i el call jueu. Tot i que de moment les localitzacions no s'han fet oficials, Puigdemont explica que han mirat tots els espais de la ciutat i guarden amb molt de secretisme el pla de rodatge. L'alcalde ha explicat que ja han començat a calcular l'impacte econòmic que generarà aquest esdeveniment sobre la ciutat i l'objectiu és treure'n el màxim profit a curt i mitjà termini.

Objectiu: turisme cultural

L'Ajuntament confia que Joc de Trons atraurà visitants a Girona, una ciutat que "no apel·la al turista primari" sinó a visitants amb nivell cultural i poder adquisitiu que valorin l'art, la cultura i la gastronomia, ha recalcat Puigdemont. Per això, una de les prioritats de l'equip de govern per a aquesta legislatura és seguir apostant per un turisme vinculat a la cultura, ja que Girona s'ha convertit en una ciutat cultural de "primer nivell".

Sense pagar taxes

Les darreres setmanes s'havia generat certa polèmica a través de la CUP de Girona quan es va mostrar "preocupada" davant el fet que l'Ajuntament té intenció d’eximir la multinacional nord-americana del pagament de les taxes per a l’ocupació de la via pública i la utilització d’equipaments municipals.

En aquest sentit, la CUP-Crida per Girona va demanar el compliment de la normativa municipal, tal com i es fa amb qualsevol entitat o associació del territori a l’hora de realitzar activitats a la ciutat. Amb tot, Puigdemont hauria sortit al pas d'aquestes crítiques arrencant aquest nou acord amb HBO que li permetria explotar la imatge de l'aclamada serie internacional.