David Mascort, nou president d'ERC a les comarques gironines

La candidatura ha rabut un suport del 95% de la militància

La Federació Regional d'Esquerra de Girona ha celebrat aquest matí a la Coma Cros de Salt el congrés regional per escollir la presidència a la demarcació. Els estatuts fixen que el congrés tingui lloc cada quatre anys.

L'única candidatura presentada ha estat l'encapçalada per David Mascort, alcalde de Vilablareix i diputat a la Diputació de Girona. Mascort s'ha convertit en un home fort dins el partit i ve avalat pels bons resultats electorals de les municipals, quan va tornar a aconseguir majoria absoluta a Vilablareix. La candidatura liderada pel nou president d'ERC a les comarques gironines ha obtingut el suport del 95% dels militants que han assistit al Congrés.

No és el primer cop que David Mascort opta a liderar el partit a la demarcació. L'any 2012 va presentar candidatura al tercer congrés regional d'ERC però no va guanyar. Aleshores, l'exalcalde de Torroella de Montgrí Josep Maria Rufí va aconseguir 42 vots més que la candidatura de Mascort i va aconseguir la presidència.

Un cop escollit president, Mascort ha destacat que la seva proposta neix de la base de la participació i, per això, volen fomentar la implicació i la participació de tothom per tal de desenvolupar el seu projecte a les comarques gironines.

A més, ha assegurat que han de convertir ERC "en la principal eina que tingui la ciutadania per aconseguir un nou país, més just, més net i on tothom tingui les mateixes oportunitats". ·Per fer-ho, cal reforçar el paper dels militants, simpatitzants, amics i de l'entorn d'ERC i convertir el nostre partit en el referent del diàleg, la participació activa i la coparticipació en les decisions i en l'organització del partit", ha afirmat Mascort.

A partir d'ara, la Federació d'ERC a Girona comptarà David Mascort com a president, David Vila com a vicepresident d'Organització, David Grau responsable d'administració i finances, Àlex Barceló de partit en xarxa i imatge i comunicació i Tet Rodríguez de campanyes. La vicepresidència de coordinació interna és per a Sergi Sabrià, on Teresa Jordà serà responsable de política parlamentària, Salvador Ros de suport i coordinació de càrrecs electes i Eulàlia Massana de dona.

La vicepresidència de política municipal i acció política l'assumeix Josep Vidal. Macià Serra serà responsable de grans ciutats, Jordi Orobitg de ciutats i territori sud, Salvi Güell de ciutats i territori nord, Xavi Sala de municipis petits i mitjans, Josep Calatayud de pobles del territori sud, Joan Plana dels pobles del territori nord, Pau Presas d'estratègia i anàlisi electoral i Marta Payeró de coordinació comarcal i suport al militant.