Sopa de Cabra ultima la seva posada en escena més ambiciosa

Una pantalla de 10 metres d'amplada i una il·luminació innovadora embolcallaran l'espectacle

Tal com Sopa de Cabra va deixar entreveure fa unes setmanes, la posada en escena del grup que es podrà veure a la gira d'estiu "3,2,1... Comença el compte enrere" serà la "més ambiciosa" de la seva carrera i una de les més sorprenents, asseguren, de les gires estatals d'aquest estiu.

Els responsables artístics d'aquesta escenografia són dues empreses catalanes amb un llarg recorregut i prestigi. D'una banda, l'empresa Cube, formada en arts visuals, teatre i arquitectura, que ha col·laborat amb artistes com Standstill o Extremoduro i amb pel·lícules com 'Buried', guanyadora de tres premis Goya. La segona firma implicada és l'empresa d'audiovisuals DLUX, responsables entre d'altres de la part audiovisual de l'escenografia del darrer 'Mar i Cel' o de l'òpera 'La Veronal', entre d'altres.

Per la gira de Sopa de Cabra d'aquest estiu han dissenyat "una escenografia protagonitzada per una pantalla apaïsada de trenta metres quadrats i una il·luminació atípica "que en determinats moments transportarà l'espectador a atmosferes noves". L'objectiu, explica Cube, és que l'espectador de Sopa de Cabra, que ha escoltat les seves cançons infinitat de vegades, visqui aquesta gira d'una manera diferent". En el mateix sentit, Gerard Quintana afirma que és "un luxe veure la dimensió que agafen cançons del repertori com "Camins" o "Lletania", i es mostra convençut que el públic se sorprendrà.

El concepte d'aquest espectacle que només es podrà veure en els tres concerts d'aquest estiu, comporta que el grup, l'equip tècnic i els escenògrafs hagin d'assajar durant més de deu dies, com si d'una producció teatral es tractés. El guitarrista i compositor Josep Thió confirma que aquesta és "la producció de directe més ambiciosa de la nostra història, ja que volem que aquests tres concerts siguin especials".

La primera cita, que ja ha venut el 80% de les seves localitats, serà el 18 de juliol al Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols, el 24 de juliol faran parada a les Santes de Mataró i el 7 d'agost al Festival Internacional de Cambrils. Per ara ja han venut prop de 10.000 entrades.