L'Uni Girona CB es planteja renunciar a l'Eurolliga

Se senten perjudicats per la decisió de la Federació Espanyola de Basquet

L'Uni Girona CB ha anunciat avui que s'està plantejant renunciar a participar a l’Eurolliga 2015/16 després de la decisió de la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) que el club que ha quedat segon (Perfumerias Avenida de Salamanca) ha de passar al davant del campió de Lliga.

El club gironí se sent "perjudicat" pel fet que la FEB prefereix utilitzar el rànquing FIBA per inscriure els equips a la competició europea, acció que la mateixa federació ha admès que pren incomplint l'article 2.3 de les bases de competició aprovades en assemblea de clubs a inicis de temporada. L'Uni Girona explica que "de forma absolutament unilateral i arbitrària s'ha aplicat un altre sistema a l’hora d’inscriure'ns".

El rànquing FIBA de Federacions només s’utilitza en primera instància per ordenar els primers equips inscrits de cada federació estatal. No és té en compte la puntuació individual de cada club. “Guaranteed places for the 1st ranked teams of the Top 10 ranked Federations plus”. Posteriorment els tres millors segons (en aquest cas de les lligues més fortes que són Russia, Turquia i França) “Guaranteed places for the 2nd ranked teams from the Top 3 ranked Federations.” Per aquest motiu entre aquests primers 13 equips hi ha per exemple equips amb 0 punts al ranking FIBA com el campió belga Mithra Castors Braine, i en canvi no hi són els tercers equips de Turquia (Fenerbahce amb 260 punts individuals) i Rússia (Kursk amb 125 punts individuals).

El cas de l'Uni Girona CB és exactament igual que el del primer classificat de la lliga belga, o que el del segon equip de la lliga turca AGU Spor. Si la FEB hagués complert la seva pròpia normativa en l’article 2.3, el club gironí no hauria de jugar la fase prèvia ja que com ells mateixos argumenten, s'ho han "guanyat a la pista, com la resta d’equips campions de les seves respectives lligues".

Per l'equip de Girona "queda clar", que la decisió que la FEB esmenta al seu comunicat de “aplicando el ránking de competiciones europeas establecido en el artículo 8 de la normativa específica de la Euroliga Femenina 2015/2016 ” és una decisió presa "de forma unilateral i arbitrària sense que ningú li ho hagi exigit des de FIBA" i que a més "no l’ha aplicat cap altra federació europea". Una decisió que des del club asseguren els "perjudica greument i ens deixa en situació d’indefensió".