Més de 5.000 persones en el primer dia de càsting de Joc de Trons a Girona

La productora prioritza els aspirants que viuen a la zona

Les expectatives que havia aixecat el rodatge de part de la 6a temporada de la sèrie 'Joc de Trons' a Girona ja tenen la primera mostra tangible.

Milers de persones han fet cua -i fins i tot alguns han passat la nit al ras- per participar al càsting. La productora escollirà 1.200 homes i 1.200 dones entre avui i demà.

El primer dia ja s'han presentat més de 5.000 persones.

Els escollits -als que han fet fotos i han demanat dades personals- hauran d'esperar per si els truquen, ja que la productora necessita només un miler de figurants.

Serà el director de l'episodi qui faci la selecció final. Es prioritza aquells que viuen a la zona perquè les jornades de rodatge al setembre seran maratonianes.

 

Vídeo © ACN


Per als fans de la sèrie 'Joc de Trons' poder participar en el rodatge és una experiència única que no volen deixar escapar. Per això, abans que a les nou del matí s'obrissin les portes de la Fira de Girona -on s'està fent el càsting- ja hi havia centenars de persones fent cua. Algunes d'elles, han vingut des de fora de Girona per passar la nit al ras i ser dels primers en poder optar a ser figurant. 

Aquest cap de setmana la companyia que s'encarrega del càsting va anunciar a través de les xarxes socials els horaris i les condicions del càsting. Des de llavors, més de 250.000 persones han confirmat assistència. Es demanava als aspirants que anessin amb pantalons curts i samarreta de màniga curta per tal de comprovar que no tenien tatuatges, es demana també als homes que estiguin disposats a tallar-se o deixar-se barba o rapar-se el cap i es descarten les dones amb el cabell tenyit. 

El director de càsting, Rafael Guadamuro, ja s'ha instal·lat amb part de l'equip a Girona, on s'estaran fins que acabi el rodatge. De fet, la productora Fresco Producciones treballa ja per establir oficina fixa a l'Auditori de Girona i està previst que en els moments de més feina fins a 300 persones de l'equip tècnic dormin a hotels de Girona.

Els passos a superar per ser figurant

Guadamuro ha explicat que en tractar-se d'una sèrie on apareix molta gent pobre busquen persones més aviat primes i també prioritzen aquells que viuen a Girona o rodalies o hi poden viure mentre duri el rodatge. Les jornades de rodatge poden ser maratonianes ja que, segons exposa el director de càsting, caldrà com a mínim quatre hores a vestuari i maquillatge per "disfressar" tots els extres. Als aspirants ja se'ls ha informat que hauran d'estar disponibles des de les quatre de la matinada fins a dos quarts de nou del vespre. A més, se'ls demana que puguin ser a Girona entre el 3 i el 18 de setembre, dates en les que està previst rodar. 

Aquest matí ja hi havia 5.000 persones fent cua, segons dades de la Policia Municipal de Girona. De fet, la fila de gent anava des de les portes del Palau de Fires fins a la rotonda del rellotge, aproximadament un quilòmetre. Alguns dels aspirants no han arribat ni a entrar al Palau de Fires ja que, prèviament, hi ha part de l'equip de càsting que s'encarrega de fer una primera tria. Els pregunten qui és de Girona i qui porta tatuatges i, en base a aquests dos criteris, fan la primera selecció.

En cas de superar el primer escull, els aspirants entren a dins on han de respondre algunes preguntes més, donar les seves dades personals i també se'ls fan fotografies de perfil, de primer pla i de pla general. Aquesta informació s'enviarà al director del o dels capítols que es rodin a Girona (aquesta informació encara no es coneix), que serà l'encarregat de fer la selecció final. 

Tot i que la productora havia informat que buscava 1.200 homes i 1.200 dones, finalment només es necessiten entre 800 i 1.000 figurants per al rodatge de Girona. La productora trucarà personalment els afortunats (se'ls pot avisar fins pocs dies abans que comenci el rodatge), que cobraran 50 euros al dia. Les proves de vestuari es faran al mateix Palau de Fires a l'agost. 

Prohibit mòbils

Tot el que envolta el rodatge d'aquesta exitosa sèrie es porta amb molt de secretisme. De fet, no es coneix ni quin regne representarà la ciutat de Girona ni tampoc el contingut de la nova temporada o els capítols que es rodaran a la ciutat. 

De la mateixa manera, als futurs figurants se'ls obliga a mantenir en secret tot allò que vegin durant el rodatge i la preparació. Ja abans d'accedir al recinte on es fa el càsting se'ls recorda que no poden dur cap telèfon mòbil a sobre. Mentre duri el rodatge, no només estarà prohibit portar el telèfon sinó que se'ls demana signar un contracte de confidencialitat on es comprometen a no publicar cap informació a les xarxes socials. 

Fans vinguts d'arreu de Catalunya

La resposta dels fans de la sèrie no s'ha fet esperar i, de forma massiva, s'han acostat a la Devesa disposats a fer hores de cua per poder ser un dels escollits. Aquest és el cas d'en Gerard Carbonell, la Paula Casadesús, l'Èlia Mateu i en Guillem Sunyer. Aquest matí han agafat el primer tren que sortia de Barcelona per venir fins a la capital gironina. Tots són actors i fans de la sèrie i això els ha motivat a participar al càsting. 

Entre els aspirants s'ha vist molta gent jove, tot i que la productora busca persones d'entre 18 i 65 anys, de totes les races. Tot i això, també hi havia casos de persones d'edats més madures, com en Francesc Garcia, de 46 anys, que ve de Begur atret pel rodatge. "Vaig veure la notícia del càsting i vaig pensar en presentar-me a veure si hi havia sort", reconeix. 

El càsting ha portat en Francesc Rivas, que viu a cavall entre Londres i Girona, a canviar un bitllet d'avió i tornar abans de la capital britànica per participar al càsting. "M'he agafat un any sabàtic per escriure un blog de viatges i sobre la vida a Girona i crec que això és una oportunitat única", afirma, mentre fa cua per saber si és un dels escollits. 

A les portes del Palau de Fires es barregen les cares d'aquells que han estat descartats amb els que, de moment, segueixen en el procés. Els diferencia un adhesiu que els dóna la productora i que els acredita com a seleccionats. Aquest és el cas d'en Xavi Martín, de 22 anys, que ha dormit al ras amb els seus amics tota la nit per ser un dels primers en entrar al càsting. "Sabíem que hi hauria molta gent i per això vam decidir venir a dormir a Girona", explica. 

També han dormit a Girona el grup d'en Roger Albareda. Ell i un amic seu han tingut sort i han estat escollits. Les seves amigues, en canvi, han estat descartades. "Amb les noies sembla que són més exigents i se les miren més", explica.

El càsting durarà tot dilluns i tot dimarts. La productora escollirà 600 aspirants cada matí i cada tarda. En total, 2.400 persones (meitat homes i meitat dones) d'entre els quals en sortiran, finalment, els figurants definitius.

GALERIA D'IMATGES AMB LES CUES PER PARTICIPAR AL CÀSTING.