Un ferit greu per cremades i 20 evacuats en un incendi d'habitatge a Figueres

Una dona i una menor d'edat també han resultat ferides lleus per inhalació de fum

L'incendi s'ha produït pels volts de dos quarts d'una del migdia a l'interior d'un habitatge situat a la quarta planta d'un bloc del passatge de Ponent de Figueres. L'edifici compta amb deu habitatges i, a causa de la gran quantitat de fum i les altes temperatures, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Figueres han evacuat una vintena de veïns.

A l'habitatge sinistrat hi viva una família de cinc membres: el matrimoni, dues filles i l'àvia. L'àvia i una de les nenes han pogut sortir pel seu propi peu però el matrimoni i una de les nenes ha quedat atrapat a la terrassa de l'immoble des d'on han demanat auxili. El pis es trobava a la part posterior del bloc, sense accés des del carrer i, per aquest motiu, els Bombers han hagut de confinar el foc i arribar fins on es trobaven les víctimes per rescatar-los.

Els efectius han aconseguit localitzar-los i els han evacuat per dins del bloc de pisos amb caputxes de salvament a causa de la gran fumarada que hi havia. El pare de la família ha resultat ferit greu per cremades i inhalació de fum i ha estat evacuat a l'Hospital Vall d'Hebron amb helicòpter medicalitzat del SEM. La mare i una de les filles han patit un intoxicació per inhalació de fum lleu i han estat traslladades fins a l'Hospital de Figueres.

Els Bombers han aconseguit extingir les flames pels volts de dos quarts de dues, una hora més tard, i posteriorment han revisat i ventilat tot l'edifici. L'habitatge on s'ha originat el foc ha quedat totalment calcinat.

Fins al lloc dels fets també s'han desplaçat dues ambulàncies del SEM, cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra i efectius de la Guàrdia Urbana de Figueres.