Risc alt d'incendi a la Costa Brava

Es mantindrà aquest cap de setmana i tota la setmana vinent

Litoral i prelitoral de Barcelona i Girona i sobretot a l'entorn d'urbanitzacions són les zones de major risc d'incendi forestal previst per l'onada de calor que assolarà Catalunya aquest cap de setmana i que s'estendrà a tota la setmana vinent. Davant d'aquest panorama, Protecció Civil demana extremar la precaució en les activitats a l'exterior per evitar incidències sanitàries i focs innecessaris en zones de bosc.

També demana als municipis reforçar les mesures de prevenció pel que fa als incendis i a la protecció dels col·lectius més vulnerables. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), les temperatures més altes arribaran diumenge.

Protecció Civil alerta que a l'onada de calor cal sumar-hi la baixa precipitació dels últims mesos en algunes zones, per la qual cosa cal incrementar les precaucions. Destaquen com a zones de major risc el litoral i prelitoral de Barcelona i Girona, amb gran presència d'urbanitzacions envoltades de bosc. El risc també s'incrementarà al sud de la Catalunya Central, a l'interior de Tarragona i a Ponent.


D'altra banda, davant les prediccions de l'SMC d'augment significatiu de les temperatures els propers dies, es demana precaució especial als col·lectius més vulnerables, com els de la gent gran, els nadons o els malats crònics.

També es recomana als municipis que reforcin les mesures de prevenció per la protecció dels elements més vulnerables a la calor.

Cal extremar les precaucions en l'ús de pirotècnia en la revetlla de Sant Pere i seguir estrictament la prohibició de llençar cap coet a menys de 500 metres del bosc. Cal no llençar cap burilla, encara que sembli apagada, des del cotxe.

Des del CECAT, Protecció Civil de la Generalitat reforçarà també els avisos a les activitats de lleure dels menors d'edat regulades per la Direcció general de Joventut pel que fa a la calor i també al risc d'incendis. De la seva banda, la Creu Roja també reforçarà els seus dispositius preventius d'atenció als col·lectius més vulnerables.