La CUP tindrà dos assessors a la Diputació i es limitarà els sous fins als 1.600 euros

Salellas assegura que treballaran per combatre "l'opacitat" a la institució

Després que les urnes d'aquestes municipals hagin donat el primer diputat a la CUP, i a una setmana vista perquè es faci el ple de constitució, la formació ha desgranat quines seran les seves línies d'actuació. Lluc Salellas, que serà qui prendrà possessió de l'acta, ja ha deixat clar que "la transparència política" serà l'eix que els guiarà.

"Farem una esmena a la totalitat a la situació d'opacitat que, amb el consens dels diferents partits, hi ha hagut a la Diputació de Girona durant els darrers 30 anys", ha dit Salellas. Per això, la CUP obrirà un blog on anirà desgranant el seu dia a dia en el si de l'ens supramunicipal. Una tasca que, segons Salellas, consistirà a fer "periodisme d'investigació" amb l'objectiu "d'explicar a la ciutadania tot allò que ha quedat amagat durant anys".

El nou diputat ja ha avançat que la CUP denunciarà "qualsevol indici de corrupció o de feina mal feta". No només públicament, sinó que si cal, també ho portarà davant els tribunals. A més, a través d'un apartat encriptat al blog, la CUP també donarà opció que tot aquell qui ho vulgui -de forma anònima- els faci arribar pràctiques o casos que creguin que cal investigar.

Entre 1.400 i 1.600 euros

Salellas també ha subratllat que, aplicant el codi ètic del partit, la CUP s'ha marcat el "compromís ferm i clar" de no contribuir a les "barbaritats de salaris, dietes per assistències i sous" que es cobren a la Diputació. Per això, la formació s'ha fixat que, com a màxim, els qui treballin per a la CUP a la Diputació de Girona cobrin salaris d'entre 1.400 i 1.600 euros mensuals (2,5 vegades el sou mínim interprofessional).

En el cas de Lluc Salellas, aquest salari serà el que sumin la seva feina com a diputat i com a regidor a l'Ajuntament de Girona (on anava de número 2 a la llista). El nou diputat també ha dit que volen acabar amb "l'escàndol" dels assessors i que, per això, la CUP com a màxim en tindrà dos a la Diputació de Girona.

"Seran persones amb perfil tècnic i jurídic, que treballaran permanentment a la Diputació i hi seran sempre físicament", ha dit Lluc Salellas. I hi ha afegit: "I en cap cas, s'aprofitaran per fer tasques relacionades amb el partit polític, com ha passat fins ara".

La dissolució, objectiu a mitjà termini

El nou diputat de la CUP ja ha deixat clar que, en el moment de jurar el càrrec en el ple d'investidura, defensarà "la independència de Catalunya com a objectiu polític". En aquest sentit, Lluc Salellas ha avançat que, dins la Diputació, el seu objectiu a mitjà termini serà treballar per fer palès que la institució s'ha de dissoldre. "Nosaltres creiem que és una administració imposada per l'Estat, que no té sentit, i que per tant ha de desaparèixer", ha dit el diputat.

Salellas també ha avançat, per últim, que ningú de la CUP es quedarà a la celebració que es farà a la Diputació de Girona després del ple d'investidura. "Nosaltres allà hi anem a treballar i a fer feina", ha conclòs Lluc Salellas.