Una dona mor ofegada en una platja de Lloret de Mar

La víctima tenia 48 anys

Una dona de 48 anys ha mort ofegada aquest dissabte al migdia a la platja de Sa Boadella de Lloret de Mar i un home de 74 ha resultat ferit crític després d'estar a punt d'ofegar-se a Montgat. Segons ha confirmat Protecció Civil, la víctima mortal s'estava banyant prop de les roques quan ha tingut problemes per sortir de l'aigua.

Una dona que ha vist els fets, que han passat a les 12.13 hores, ha alertat el telèfon d'emergències i al socorrista, que l'ha tret de l'aigua i li ha fet les maniobres de reanimació. Fins al lloc s'han desplaçat dues ambulàncies del SEM, que no han pogut fer res per salvar-li la vida, una patrulla dels Mossos, efectius de Protecció Civil i de la Policia Local de Lloret.

A Lloret de Mar, els fets han succeït pels volts d'un quart d'una del migdia. Fonts de Protecció Civil i dels Mossos d'Esquadra han explicat que la víctima, una dona de 48 anys de nacionalitat espanyola, s'estava banyant prop de les roques de la cala Sa Boadella quan ha tingut problemes dins de l'aigua.

Una dona que es trobava a la platja ha vist que la víctima tenia dificultats per nedar i ha alertat als socorristes -treballadors de l'empresa Proactiva- que estaven a la zona i, al mateix temps, ha trucat a emergències. Dos socorristes i la banyista que han avisat dels fets s'han llançat a l'aigua per ajudar la víctima i han aconseguit treure-la del mar. Un cop a la sorra, han començat a practicar-li les maniobres de reanimació amb l'equip d'emergències del SEM que s'ha desplaçat fins al lloc dels fets, però no han pogut fer res per salvar-li la vida.

En el moment dels fets a la cala Sa Boadella de Lloret de Mar onejava bandera verda. Fins al lloc s'ha desplaçat una patrulla dels Mossos d'Esquadra, efectius de Protecció Civil i membres de la Policia Local de Lloret de Mar i dues ambulàncies. Ara, l'autòpsia determinarà les causes de la mort.

Ferit crític a Montgat

Unes dues hores més tard, un home de 74 anys ha resultat ferit molt greu després d'estar a punt d'ofegar-se quan es banyava en una platja de Montgat. El socorrista de la Creu Roja que vigilava la zona ha estat qui ha trucat al 112, ha tret el banyista de l'aigua i l'hi ha fet les primeres maniobres de reanimació.

Els fets han passat a tres quarts de tres de la tarda a l'altura del carrer Riera d'en Font d'aquest municipi del Maresme. En aquest cas, la víctima ha estat evacuada en un helicòpter del SEM fins a l'Hospital Can Ruti. Fins al lloc dels fets també s'ha desplaçat una ambulància del SEM, una de la Creu Roja i una patrulla dels Mossos. En aquesta platja, en el moment dels fets, també hi onejavala bandera verda.

Protecció Civil ha demanat a la població que tingui especial precaució a les zones de roques. A més, ha remarcat que si es veu alguna persona amb problemes dins de l'aigua, s'ha de trucar al 112 i no llençar-se a l'aigua a rescatar ningú si no s'és un expert en rescat aquàtic.