Dos denunciats per practicar pesca subaquàtica dins de la reserva marina de les Illes Medes

Eren dos joves de 22 i 23 anys veïns de Barcelona

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient de Girona van denunciar el 9 de juny dos homes, de 22 i 23 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Barcelona, com a presumptes autors d’una infracció administrativa recollida a la Llei 15/2010 de declaració del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.
 
Els fets van ocórrer cap a les 17.30h del mateix dia, quan els agents van observar dues persones que estaven realitzant pesca subaquàtica molt a prop de les Illes Medes, en una zona protegida i on està prohibit realitzar aquest tipus d’activitat.
 
A més, els mossos van observar que aquestes persones no portaven boia de superfície per indicar la seva posició. Aquest fet suposava un greu risc per a la seva integritat física, ja que va provocar que diverses embarcacions passessin molt a prop dels submarinistes sense advertir la seva presència.
 
Els agents van veure que els submarinistes s’endinsaven contínuament a la zona perifèrica de la reserva marina de les Medes i van esperar que sortissin de l’aigua per identificar-los.
 
Posteriorment se’ls va comissar els estris que portaven i els peixos que havien pescat, els quals van ser lliurats a una entitat benèfica.
 
Per la infracció administrativa, els mossos van incoar la denúncia i la van elevar al Servei Territorial d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, el qual haurà de tramitar l’expedient.