CiU i PSC formalitzen un acord de govern a Lloret de Mar

Les dues forces es queden a dos regidors de la majoria absoluta i no descarten sumar nous partits

CiU i PSC governaran plegats a Lloret de Mar (Selva). L'acord s'ha escenificat aquest matí a l'ajuntament on l'alcalde, Jaume Dulsat (CiU), i el portaveu del PSC, Antonio Lorente, han donat els detalls del pacte. Les dues forces argumenten que tenen "coincidències suficients" al programa electoral com per impulsar una nova manera de governar. Segons argumenten, busquen més participació de la ciutadania i impulsar un ajuntament "més proper".

De les cinc tinències d'alcaldia, dues seran per al PSC. Els dos partits sumen nou regidors i es queden a dos de la majoria absoluta. Per això, continuen negociant amb d'altres forces perquè se sumin a l'acord.

El resultat electoral del 24 de maig va donar representació a vuit forces i van deixar un panorama molt obert a Lloret de Mar on, a més, hi ha una profunda renovació del plenari ja que 16 dels 21 regidors es presenten per primera vegada. 

El passat 13 de juny, el candidat de CiU -llista més votada-, Jaume Dulsat, va ser investit alcalde amb el suport del regidor del PPC. Durant els darrers dies hi ha hagut negociacions dels nacionalistes amb diferents forces i, finalment, s'ha tancat un acord amb el PSC. Les dues forces sumen nou regidors -sis de CiU i tres del PSC- i es queden a dos de la majoria absoluta. 

Per això, els dos partits han reconegut que no donen per tancat el govern municipal i que tenen intenció d'incorporar més partits. 

Les prioritats del nou gover

Les dues forces constaten que el resultat de les eleccions del 24 de maig va deixar un plenari molt fragmentat -amb vuit partits amb representació- i que això feia necessari arribar a pactes "per la governabilitat de la ciutat". 

CiU i PSC asseguren que han contrastat els dos programes electorals i que hi ha "coincidències suficients" per governar plegats i impulsar "un canvi i una nova manera de fer política". Les dues forces es plantegen com a prioritat fomentar la participació i divulgar un "estil proper" de fer política. 

Les dues forces han acordat que, a banda de l'alcalde, hi haurà cinc tinents d'alcalde. D'aquests, tres seran de CIU i dos del PSC (els socialistes es queden la primera tinença d'alcaldia). Jaume Dulsat substitueix al convergent Romà Codina com a alcalde.