Dos detinguts arran del tiroteig a la urbanització Vallcanera de Sils

Són un home de 45 anys a qui atribueixen un intent d'homicidi i una dona de 33 que va resultar ferida

Els Mossos d'Esquadra han detingut dues persones arran del tiroteig per un afer de drogues d'ahir a la urbanització Vallcanera de Sils.

El detingut és l'home de 45 anys que viu a la casa situada al carrer Pau Casals número 17 de la urbanització Vallcanera. Li atribueixen un delicte d'homicidi en grau de temptativa perquè sostenen que va ser qui va disparar l'arma -segurament una escopeta- que va acabar ferint una dona de 33 anys que també hi havia a l'habitatge.

La dona va resultar ferida a braç i una ambulància la va traslladar a l'hospital Santa Caterina de Salt. Les ferides van ser lleus i a rebre l'alta poc després. Els mossos també l'han detingut però, en el seu cas, per un delicte d'atemptat a agents de l'autoritat, per la resistència que va oposar als agents.

A la víctima, que no és la parella del detingut, sinó que va arribar a la casa acompanyant tres sospitosos que estan fugats, li atribueixen un delicte d'atemptat a l'autoritat.

Els mossos estrenyen el cercle al voltant dels implicats que van aconseguir fugir.

Els Mossos d'Esquadra han detingut els dos sospitosos aquest dilluns al vespre, després de traslladar-los a comissaria i prendre'ls declaració.

Investigació

Mentre la investigació avança, es va confirmant la sospita inicial: que el tiroteig és per un ajustament de comptes per un afer de drogues. El tiroteig va tenir lloc cap a les dues del migdia d'aquest dilluns. A aquella hora, un home va anar fins a l'habitatge situat al número 17, on hi viu una parella. L'home, va entrar dins la casa però, quan va sortir, va agafar un roc i va apedregar un cotxe aparcat al carrer, que seria el dels ocupants de la casa.

Després, va marxar a buscar reforços. En total, eren tres homes i una dona, que es van enfrontar amb els de la casa. Aleshores, l'inquilí de l'habitatge va treure una escopeta i va començat un enfrontament entre ells. Seria durant aquest frec a frec quan ha disparat l'arma almenys dues vegades. La dona ferida -que ha acabat detinguda- anava amb els tres sospitosos que van aconseguir escapar.

La policia està buscant i estrenyent el cercle al voltant dels fugats. A més, van muntar dispositius de carretera amb agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) que controlaven vehicles sospitosos.